polgárőrök

Idén is megrendezték Mezőberényben a Polgárőrök Közlekedési Megyei Versenyét, ahol nyolc kapitányság polgárőrei versenyezhettek. A megmérettetés résztvevői közül az első és a második helyezett indulhat az országos versenyen.

Immár 14. alkalommal rendezték meg Mezőberényben a polgárőrök közlekedésbiztonsági versenyét. A verseny célja, hogy a polgárőrök felfrissítsék közlekedési ismereteiket, így a megmérettetésen a versenyzők elméleti feladatokat és tesztet oldottak meg, ezután pedig a gyakorlatban, egy erre a célra kialakított pályán is próbára tették ügyességüket. A verseny felmenő rendszerben működik, tehát nyolc kapitányságról juthattak a polgárőrök a megyei versenybe. A rendszert Tusák Tamás, a megyei polgárőr szövetség elnökhelyettese ismertette.

Az elnökhelyettes elmondása szerint a szarvasi polgárőrök már többször is továbbjutottak az országos versenyre és bízik benne, hogy ez idén sem lesz másképp.

Szeptembertől több megyei általános iskolánál is megjelentek a Zebra Zsaruk. A diákok, a rendőrök és polgárőrök együtt segítenek az úttesten átkelő iskolásoknak a helyes és biztonságos közlekedésben.

Idén szeptemberben is vigyáznak az iskolásokra a Zebra Zsaruk. Általános iskolás diákok, rendőrök és polgárőrök együtt segítik az átkelőket a megye zebráinál, a legforgalmasabb részeken. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Az iskola rendőre” és a „Zebra Zsaru” programokkal a gyermekek biztonságát és az iskolások szabályos közlekedésre nevelését próbálja elősegíteni.

A Rendőrség és a Polgárőrség évek óta együttműködik, így egész évben - ilyenkor pedig fokozottabban - jelen vannak a veszélyes kereszteződésekben. A megyében 74 alapszervezet működik, így a legkisebb falutól a nagyobb városokig mindenhol ott vannak a polgárőrök és segítik a diákokat a helyes és biztonságos közlekedésben.

A baleset-megelőző programok mellett fontos a családi példamutatás is, hiszen ez elengedhetetlen a gyermekek biztonságos közlekedéséhez.