Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

halegészségügyi fórum

Halegészségügyi fórumot tartott a termelőknek és a horgászszervezeteknek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kötelességének érzi azt, hogy a halászati ágazat - mely az élelmiszergazdaságnak egy nagyon fontos része - kellő hangsúlyt kapjon, valamint gazdasági szempontból még hatékonyabb fejlődést és odafigyelést élvezhessen. Hazánkban -  annak ellenére, hogy édesvizekben, mint természeti kincsekben gazdag, mégis alacsony a halfogyasztás az európai viszonylathoz képest. Magyarországon az évi halfogyasztás alig éri el az 5-6 kilogrammot, miközben az európai átlag 25 kilogramm felett van.

A halegészségügyi fórum célja ezért az, hogy fenntartsák az országban a jó halegészségügyi helyzetet. Ennek érdekében a rendezvény résztvevőinek átadták a „Halegészségügy, halbetegségek” című mezőgazdasági kézikönyvet.