Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

diszkrimináció

A Magyar Szakszervezeti Szövetség országos aláírásgyűjtő akciót indított a jelenlegi nyugdíjrendszer rugalmasabbá tételéért, hogy a nyugdíjazás kérdésében ne az állam döntsön az egyén helyett. Az aláírások gyűjtése Békés megyében is több ponton zajlik.

Ez év január elsején lépett életbe az a törvény, mely megszüntette a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj intézményét. E szerint mindenkinek dolgoznia kell 65 éves koráig, kivéve a 40 éves szolgálati idővel rendelkező nőket. Ezen a rendszeren szeretne változtatni a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Ezzel az elnevezéssel tartottak klubdélutánt Békésen a Csillag Szolgáltatópont munkatársai. A játékokkal tarkított foglalkozás célja a hátrányos helyzetű gyerekek integrációjának elősegítése volt, amelyre roma és nem roma gyerekek közösen kaptak meghívást.

Békésen több szervezet közösen valósítja meg a „Remény-Híd – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása” című projektet. Az akcióban szociális, egészségügyi, oktatási, képzési és foglalkoztatási jellegű programokat szerveznek cigány és nem cigány, hátrányos és nem hátrányos helyzetű személyeknek, szakemberek és önkéntesek bevonásával. 

- Itt nem kell félreértésekbe esni, nem csak a kisebbség kerül itt szóba, hanem bárki, aki úgy érzi, hogy ő valamiért, valamilyen szinten hátrányos helyzetben, megkülönböztetésben van, - vonatkozhat ez akár a lakókörnyezetre is nem tehát kimondottan a bőrszínre gondolni – bekerülhetett a programba – hangsúlyozta Braunné Makai Adrienn, a Csillag Szolgáltatópont szakmai koordinátora.