Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Az Eredményes Békéscsabai Szakképzésért

„Az Eredményes Békéscsabai Szakképzésért” elnevezésű pályázat részeként átadták a Digitális Közösségi Alkotóműhelyt a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában. A beruházás közel 500 millió forintba került.

Átadták a Digitális Közösségi Alkotóműhelyt a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort tagiskolájában. A műhely megalakításának elsődleges céljai közé tartozik a korai iskolaelhagyás arányának 10% alá csökkentése, a szakképzés eredményesebbé tétele, továbbá fontos célja az is, hogy a diákok megszeressék azt a szakmát, amit választanak.

A Szakképzési Centrum Trefort tagiskolájának alkotóműhelyében számos eszköz megtalálható, mint például a lézervágó, a 3D nyomtató, varrógépek, villamos ipari gépek és faipari gépek. Ezen felül a projekthez tartoznak a Nemes Tihamér tagiskolába kihelyezett lego-robotok, a prevenciós előadások, illetve a csoportos foglalkozások is.