Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

vadászképzés

Járványvédelmi vadászképzésen vettek részt Békés megye vadászai, melyen a vaddisznókat érintő társas vadászat járványügyi szabályairól kaptak tájékoztatást.

A vaddisznó társas vadászat járványügyi szabályaival kapcsolatban tartott járványvédelmi vadászképzést és vizsgát a Békés Megyei Vadászszövetség a Békés Megyei Kormányhivatal együttműködésével. A hivatásos- és sportvadászoknak szóló képzés egy olyan vírus miatt lett megszervezve, amely nemrég ütötte fel a fejét a hazai vaddisznóállományban.

Az afrikai sertéspestis emberre nem veszélyes, nem jelent veszélyt az egészségre, sem az állatokkal való érintkezés, sem a vírus által fertőzött élelmiszer elfogyasztása - hangsúlyozta a Nébih. A vírus csak a vaddisznókat és a házi sertéseket betegíti meg, de rendkívül ellenálló. Jelenleg nem létezik ellene hatékony vakcina, ezért a legfontosabb a megelőzés, hiszen a vírus elterjedése komoly gazdasági és ökológiai károkat okozhat.