Békéscsabai Ifjúsági Koncepció

A Békéscsabai Ifjúsági Koncepcióval kapcsolatban tartottak értekezletet az Andrássy úti Társaskörben. A konferencia célja az volt, hogy a helyi ifjúság és a város  képviselői megosszák tapasztalataikat a diákprogramokkal kapcsolatban.

Egy város számára kiemelten fontos az, hogy a helyben lakó diákok, megfelelő programokon és közösségi tereken éljék meg fialtságukat, hiszen ez a faktor nagyban hozzájárul későbbiekben a település lakosságmegtartó képességéhez. A Békéscsabai Ifjúsági Koncepció is erre fekteti a hangsúlyt.

A helyi fiatalság és ezáltal az önkormányzat számára is ezek közül a legfontosabb - országosan is ismert és elismert program - a Garabonciás napok, melynek megrendezésére mindig nagy hangsúlyt fektet a város. A jelenlegi ifjúsági koncepció, amely hat éves időtartamra tervez,  2016. január 1-én lépett életbe, ezért a programmal kapcsolatos tapasztalatokat érdemes áttekintetni. Erre szolgált az ATK-ban rendezett esemény, ahol a tervalkotásban részt vett munkacsoportok, ifjúsági szervezetek, diákok és az önkormányzat képviselői is részt vettek.