Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

klímaváltozás

Fel kell készülni a globális klímakatasztrófára! A felhívást Vágó Gábor, az LMP antikorrupciós szakszóvivője ismertette békéscsabai sajtótájékoztatóján, ahol a klímaváltozás következményeinek mérséklésére tett LMP-s javaslatokat mutatta be.

A statisztikák szerint az európai államok közül Magyarország különösen ki van téve a globális klímaváltozás kihívásainak, ugyanis míg az európai nemzetek átlaghőmérséklete az utóbbi évtizedekben 0,8 celsius fokkal emelkedett, addig ez az érték Magyarországon a duplája, 1,6 volt. Az elmúlt évek több kutatása is bemutatta azt, hogy ez a folyamat már akkor sem állítható meg azonnal, ha minden károsanyag-kibocsájtást megszüntetnek az országok. Vágó Gábor szerint ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkozni ezzel a problémával, sőt azonnali beavatkozások szükségesek.

Az LMP ennek érdekében három témakört érintő törvénycsomagot terjeszt az Országgyűlés elé.