Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

diploma

Rubint-, vas-, gyémánt- és aranydiploma. Békéscsaba városa ezekkel a díszdiplomákkal köszöntötte azon pedagógusokat, akik legalább 50 éve szerezték meg diplomájukat.

Gyergyai Albert egykori magyar irodalomtörténész és egyetemi tanár gondolataival köszöntötte Szarvas Péter, Békéscsaba díszdiplomás pedagógusait, a nyugállományban lévő és jelenleg aktív intézményvezetőket a Városháza dísztermében. „A szolgálattal, munkával megáldott élet olyan, mint a zsoltárban szereplő fa. Gyümölcsöt érlel öreg korában is, termékeny marad, szépen zöldellő. ahogy a pedagógus, aki nyugdíjas korában is nevelő, példakép marad.” - fogalmazott Szarvas Péter. A köszöntő után a Jókai Színház előadásában Gulyás Attila énekelt:

Négy kategóriában díjazták a pedagógusokat. Rubint díjakat kaptak azok, akik 70 évvel ezelőtt szerezték meg diplomájukat: Hárs Györgyné és Susztek Tiborné. Vasdiplomás díjat Kárpáti Jánosné kapott 65 évvel korábban megszerzett végzettsége után. A 60 éves jubileum Gyémántdiplomát ért, az Aranydiplomát az 50 éve végzett pedagógusok kapták meg.

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a hétvégén a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár-és Egészségtudományi Karán. A jeles eseményen több mint 160 végzős vehette át munkája elismerését.

A hagyományokhoz híven a vezetőség bevonulásával vette kezdetét a Szent István Egyetem diplomakiosztó ünnepsége. A köszöntő beszédeket követően a hallgatók közösen mondták el az eskü szövegét.

A tanulók teljesítménye a záróvizsgákon átlagosan 4 egész körüli volt, mellyel mind a végzősök mind oktatóik elégedettek voltak. Az egyetem diplomás pályakövetési rendszerének adatai alapján elmondható, hogy az itt végzett diákok többsége 3-4 hónapon belül talál munkát.