Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A gazdák számára mi a tétje az európai uniós választásnak

"A gazdák számára mi a tétje az európai uniós választásnak" címmel tartottak tájékoztatót Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Európa egyik leggyorsabban fejlődő mezőgazdasága a magyar, a kormány pedig a gazdákkal közösen sikereket ér el - hangzott el azon a tájékoztatón, melyet "A gazdák számára mi a tétje az európai uniós választásnak" címmel tartottak Békéscsabán. Elhangzott az is, hogy az export megduplázódott, a termelékenység pedig javult. Mindez az Európai Unió közös agrárpolitikájának is köszönhető, ezért fontos, hogy a következő hét évben is legyen. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, hogy ez a tervezett csökkentés országos szinten félmillió családot érint.

Az Európai Unió az agráriumra fordítható forrásokat 20%-kal csökkentené, hogy a pénzt migrációra és határvédelemre fordítsa. Ezért a magyar gazdák védelme érdekében a MAGOSZ és az agrárkamara egy petíciót indított el, melyet már több mint 150 ezren írták alá.