Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

jókai színház

Karácsony előtti figyelemfelhívó és adománygyűjtő akciót indított novemberben a Békéscsabai Jókai Színház, Lessing úr–projekt címmel, a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület munkájának segítésére. A gyűjtés véget ért, és az adományok átadása megtörtént.

A Békéscsabai Jókai Színház november 5-én indította el Lessing úr néven jótékonysági projektjét, amely a Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékhoz kapcsolódott. A teátrum ezzel a kezdeményezésével a Csabai Állatvédők munkáját segítette. Az adománygyűjtés mellett a projekt részeként, a színház művészei, az intézmény munkatársai és a Baross Imre Artistaképző Intézet diákjai vállalták több alkalommal, hogy a menhely gondozottjait sétáltatják. Az adománygyűjtő akció véget ért, így december 6-án, a menhelyen lévő állatokat is meglátogatta a Mikulás.

Egy sikertörténet is kapcsolódik az eseményhez, melyet Kiszely Zoltánné a menhely önkéntese osztott meg stábunkkal.

Az Egri Csillagok gyermekkori Cecey Évájának és Bornemissza Gergelyének szerepére hirdetett meghallgatást a Békéscsabai Jókai Színház november 21-én és 22-én.

Szereplőválogatást tartott a Békéscsabai Jókai Színház, Várkonyi Mátyás - Béres Attila Egri csillagok című musicalének előadásához. A meghallgatás során a teátrum a kis Vicuska és Bornemissza Gergő szerepére 7 és 11 év közötti gyermekek jelentkezését várta, akik különböző énekes és szituációs feladatokban mérettették meg magukat.

A darab rendezője hozzátette a válogatóra sokan jelentkeztek, aminek kifejezetten örült. A fiatalok egytől egyig nagyon fogékonyak voltak és felkészülten érkeztek.

A gyerekek a kiírás szerint egy, a darabban is elhangzó kötelező dallal, valamint egy szabadon választott verssel és dallal készültek.

Várkonyi Mátyás - Béres Attila Egri csillagok című musicalét Katkó Ferenc rendezésében várhatóan jövő év elején tűzi műsorra a Békéscsabai Jókai Színház.

Móricz Zsigmond nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékával várja nézőit péntektől a Békéscsabai Jókai Színház. A darabot Katkó Ferenc rendezi.

Már én nékem beborult az ég” – kezdenek  rá többször a dalra a nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékban. Az első felvonásban részesei lehetünk a három napos Bálint-napi mulatozásnak. Csomós Lajos a férfi főszereplőt, Nyíri Balázst játssza, akinek nem ez az első szerepe Móricz darabban.

Az első felvonás nagy mulatozása után, a második felvonással jön a csend. A Csonka Dóra által alakított Pólika, Balázs felesége megelégeli férje életvitelét és hazaköltözik nagynénjeihez.

A színésznőnek meg kellett találni azt az egyensúlyt, ahol úgy veszekszik férjével, hogy az ne csak egy vita legyen, hanem érezhetővé váljon fájdalma is.  Ezt a fájdalmat éreztetve, akár el is válna Balázstól.

A próbafolyamatokról Katkó Ferenc rendezőt kérdeztük, akinek fontos volt, hogy színészei jól érezzék magukat a szerepükben.

Ismert zenekarral, táncosokkal és megannyi szereplővel köszön be a tavasz a békéscsabai Jókai Színházba. Móricz Zsigmond klasszikusa, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül ismerősen csenghet sokak számára. A vígjátékot Katkó Ferenc rendezésében mutatják be.

A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című klasszikus már első hallásra vidám gondolatokat ébreszt mindenkiben. A színes, népzenével tarkított vígjáték a késői XIX. századba repíti vissza a nézőket.

Móricz Zsigmond a műben egy nagycsaládot ábrázol, ami a színháznak is népes szereplőgárda felsorakoztatását jelentette. A csupán mulatozni vágyó Nyiri Balázs bőrébe Csomós Lajos bújik.

A darab - vidám jellege ellenére - egy komoly témakört állít a mű középpontjába. A nő és férfi kapcsolatát mind örömteli pillanataival, mind árnyoldalaival láthatjuk majd a színpadon.

Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darab bemutatójára március 29-én kerül majd sor Békéscsabán, a Jókai Színházban.

Hamarosan bemutatják a Showkirálynőt a Jókai Színházban. A mesejáték a mai média-világ veszélyeire és személyiségromboló hatására hívja fel a figyelmet a klasszikus Andersen-mese történetén keresztül.

A rideg Hókirálynő szerepe mindannyiunknak ismerős lehet, hiszen Andersen azonos című klasszikus meséjét számos alkalommal feldolgozták már. A történet a két kis főhős, Gerda és Kay felhőtlen barátságával indul, egészen addig, amíg a jégszívű Hókirálynő bele nem avatkozik életükbe és magával viszi a fiút az örök fagy birodalmába. Zalán Tibor átiratában a Showkirálynő a hó és a fagy világa helyett a show könyörtelen birodalmába rántja magával a kisfiút.

A hidegszívű Showkirálynőt Liszi Melinda színművész alakítja. A címszereplő napjaink szórakoztató média-világának jellemző alakja, aki nem direkt módon mutatja be showműsorok romboló világát.

Látássérültek irodalmi alkotásaiból adtak elő a Jókai Színház művészei a Békés Megyei Könyvtárban. A rendezvényen egy Braille társasjátékot is megismerhettek az érdeklődők.

„Irodalmi Délután a Fehér Bot Nemzetközi Napján” címmel tartott ünnepi rendezvényt a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete. A Békés Megyei Könyvtárban megtartott eseményen a Jókai Színház művészei Komáromi Anett színművész vezetésével adtak elő zenés-verses műsort a látássérültek irodalmi alkotásaiból.

A pályázatra beérkezett 42 mű közül, 8-at hallgathattak meg az érdeklődők a rendezvényen. A verseket beküldők között két gyulai egyesületi tag is volt. A beküldött művek változatos témákat dolgoztak fel: a személyes élmények mellett a szövetség életéből is merítettek a költők.

A zenés-verses műsor mellett a „Pontról Pontra” Braille társasjátékkal is megismerkedhettek az érdeklődők.

Újabb meglepetésdarabbal készül a Békéscsabai Jókai Színház. A Stúdiószínházban a Detektívjátszma című krimit tekinthetik meg az érdeklődők.

A Tony-díjas író, Anthony Shaffer világhírű darabjával, a Detektívjátszma bemutatásával indít új meglepetés-sorozatot a Békéscsabai Jókai Színház. A stúdiószínházban ebben az évadban négy világhírű darabot állítanak színpadra.

A darab két főszereplője Katkó Ferenc és Tege Antal lesz, a kisebb szerepeket pedig iskolások játsszák majd. Az idősebb, íróként dolgozó karakter szerepében Katkó Ferenc lesz látható, aki szerint izgalmas próbafolyamat előtt állnak a darab szereplői.

Az ügynök szerepében Tege Antalt láthatják az érdeklődők, aki elmondta, hogy egy igen közkedvelt darabról van szó, melyet már kétszer is filmvászonra vittek.

A rendező, Seregi Zoltán azt is elárulta, hogy főiskolás korában már egyszer színpadra állította a darabot, azonban ez alkalommal egy új szövegkönyvet használnak.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Megyenapot Békéscsaba főterén és a Jókai Színház előtti téren. Az eseményre már megkezdődtek az előkészületek.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Megyenapot Békéscsaba főterén és a Jókai Színház előtti téren. Az rendezvényre - amelyre szeptember elsején kerül sor - már megkezdődtek az előkészületek. Zalai Mihály, a Békés Megyei közgyűlés elnöke stábunknak elmondta, hogy ebben az évben milyen módosításokat hajtottak végre az előző évi rendezvényekhez képest.

A Megyenap számos érdekes programmal várja az érdeklődőket. A különböző népi zenés és táncos műsorok mellett katonai hagyományőrző bemutatók, valamint Békés megye legnagyobb kézműves vására és kistermelői piaca vár minden idelátogatót. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: kézműves sátorral, kosárhintával és egyéb meglepetésekkel várják a legkisebbeket. A rendezvény hangsúlyos részeként bemutatkoznak a Békés megyei értéktárak, valamint a szomszédos megyék értéktárai és a Békés megyében élő nemzetiségek.

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Békés Megyei Önkormányzat a Megyenapot Békéscsaba főterén, a Szent István téren és a Jókai színház előtt. A hagyományokhoz híven ezúttal is bemutatkoznak a megyei értéktárban szereplő értékek, lesz kézműves vásár és kistermelői piac is.

Szeptember első szombatján ismét Megyenapot szervez a Békés Megyei Önkormányzat. Zalai Mihály szerint szükség van egy olyan programra, amelyen hagyományaink, a nemzetiségek kultúrája, megyénk értékei kerülnek középpontba, mindeközben a kilátogatók színvonalas, kicsiket és nagyokat célzó programokon szórakozhatnak.

A hagyományokhoz híven ezúttal is bemutatkoznak a megyei értéktárban szereplő értékek, lesz kézműves vásár és kistermelői piac, valamint felvonultatják hagyományaikat és értékeiket a megye nemzetiségei. Újdonságot is tartogatnak idén a szervezők: a megyei értéktár elemei mellett a települési értéktárakban szereplő tételeket is megismerhetik az érdeklődők.

A világ meséit vitték színre Békés megyei középiskolások és általános iskolások az idei Ádámok és Évák ünnepén április 23-án, a Jókai Színház nagyszínpadán. Idén 12 csapat lépett a színpadra, előadásukban pedig láthatók voltak egyebek mellett magyar-, cigány-, görög- és orosz népmesék is. A játék szervezője, a díszelőadás rendezője Tege Antal színművész volt.

Békés megye 10 oktatási intézményéből közel kétszáz diák csatlakozott a programhoz. A diákok szabadon választhatták meg, hogy milyen stílusban és felfogásban dolgozzák fel az általuk kiválasztott mesét. Az izgalmas, értékteremtő előadás zajos sikert aratott: igazán különleges esemény volt, hiszen minden csapat más ízlés szerint, más koncepció mentén dolgozta fel meséjét.

Az egyes csapatok pedagógusai mellett színészek és rendezők mentorálásával ősz óta készültek a premierre.

Oldalak