Kézműves Sörfesztivál

A második gyulai Kézműves Sörfesztivál egyik kiemelt programja volt a Central European Beer Awards 2019 Nemzetközi Sörverseny díjátadója.

A második gyulai Kézműves Sörfesztiválon tartották meg a Central European Beer Awards 2019 Nemzetközi Sörverseny díjátadóját. A megmérettetést házi amatőr sörfőzők és kisüzemi kézműves sörfőzdék részére hirdették meg. A nemzetközi verseny díjátadóját Jakab István, a verseny fővédnöke nyitotta meg.

Idén már 210 mintával neveztek, ami a tavalyi adatokhoz képest 30%-os növekedést jelentett. A beérkezett minták között arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítéseket osztottak ki. Kovács László, a verseny igazgatója értékelése szerint, a megmérettetésen kiderült, milyen minőségi is a magyar sör.

Erős volt a mezőny, a nevezők egyedi fantázianevekkel látták el folyékony kenyerüket, melyek elkészítéséhez a legkülönbözőbb hozzávalókat hívták segítségül. A verseny egyik nagy győztes söre tartalmazta a háztartási kekszet, a barackvelőt, illetve a vanília rudat is.

Második alkalommal adott otthont Gyula városa a Kézműves Sörfesztiválnak. Június 7-e és 10-e között a legkülönfélébb csapolt- és üveges sörök, valamint számos program várta a látogatókat.

Június 7-e és 10-e között már második alkalommal rendezték meg Gyulán a Kézműves Sörfesztivált. A nagyszabású eseményt magas színvonalú programokkal, különleges sörökkel és a street food remekeivel töltötték meg a szervezők. A fesztivál első napján, a hivatalos megnyitón köszöntőt mondott Dr. Görgényi Ernő is, Gyula város polgármestere.

A sörfesztivál második napján a színpadot a Central European Beer Awards nyertesei töltötték meg, estére pedig a helyükre a Lord együttes lépett. A zenekar 1972 óta zenél és bár közben a tagok cserélődtek, igyekeznek abban a szellemiségben zenélni, ahogy elődeik tették csaknem 50 évvel ezelőtt.