Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Türr István Képző és Kutató Intézet

Véget ért az „Aktívan a munkáért” című projekt! A Türr István Képző és Kutató Intézet egyik legfőbb küldetése a társadalmi felzárkózás elősegítése, valamint a mélyszegénység megszüntetése, ennek érdekében indította útjára ezt a programot még 2012-ben.

A Széchenyi terv keretein belül, Európai Uniós társfinanszírozással és a Szociális Alap támogatásával 14 900 fő végezte el sikeresen a program különböző képzéseit az országban. A projekt Békéscsabai záró rendezvényén a Türr István Intézet helyi igazgatója értékelte a projektet.

Tizenhárman végezték el sikeresen a napokban, az Országos Roma Önkormányzat, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet Családellátó képzését. A részvevők OKJ-s bizonyítványt szereztek, mellyel szociális területen dolgozhatnak, például főállású anyaként vagy nevelőszülőként.

Boldogan, mosolyogva mentek ki és vették át bizonyítványukat azok a hallgatók, akik sikeres vizsgát tettek az Országos Roma Önkormányzat, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet Családellátó képzésén. Az oktatás 20 % elméleti és 80 % gyakorlati részből állt. Gyakorlatban főként ápolási és gondozási feladatokat láttak el a résztvevők és elsősegély-nyújtási alapismereteket is elsajátítottak.