Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

lomtalanítás

A lakosság számára újra lehetőség nyílik megválni a háztartásban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékoktól, mint például a bútoroktól, lakberendezési tárgyaktól vagy szőnyegektől. Az őszi lomtalanítás idén november 4 és 11-re esik.

Az őszi városi lomtalanítás Jamina, Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla és Fényes területéről november 4.-én, szállítják el a hulladékot, a belvárosi kerületekből pedig november 11.-én.

A lakossági eredetű veszélyes hulladékok leadására is sor kerül ugyanezeken a napokon, amelyek kihelyezett helyeken valósulnak meg. A november 4.-ei gyűjtésben Békéscsabán a Hajnóczy utca 15 szám alatt, Jaminában az orvosi rendelők melletti parkolóban, valamint Gerlán a Wencheim téren. November 11.-én a Malom tér sarkán, és Mezőmegyeren az Október 23 téri autóbusz végállomásnál.

Békéscsabán évente két lomtalanítási időpont van: egy ősszel és egy tavasszal. Az őszi időpontban a lomtalanítás mellett a veszélyes hulladékot is begyűjtik, melyeket a város több részén kihelyezett begyűjtési pontokon lehet leadni. A mostani, tavaszi lomtalanításkor így ezeket a hulladékokat nem lehet kihelyezni.

A lomtalanításkor a lakosok megválhatnak olyan nagydarabos hulladékoktól is, melyek a háztartásban keletkeztek vagy feleslegessé váltak. Ez alatt például bútordarabot, szőnyeget, berendezési tárgyakat kell érteni. Ezzel szemben nem helyezhető ki háztartási-, veszélyes-, zöld hulladék-, illetve építési törmelék, autógumi- vagy járműalkatrészek, illetve elektronikai hulladékok.

A hulladékot a szállítási napon reggel 7 óráig, vagy ha ez nem megoldható, akkor a megadott időpontok előtti napon lehet kihelyezni.

Békéscsabán az I. körzetben április 12-én, szombaton, a II. körzetben április 26-án, szombaton szállítják el a lomokat.
 
A szemetet a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást végző Békés-Manifest Kft viszi majd el.
I. körzet: Jamina (Szarvasi út - Budapest vasútvonal - Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla, Fényes.
II. körzet: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke-kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők.
 
A lomtalanítással kapcsolatban felhívják a lakosság figyelmét, hogy kizárólag azt a háztartási hulladékot szállítják el, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méretét meghaladja. Nem szállítják el az egyéb kommunális hulladékot, a zöldhulladékot, a veszélyes hulladékot, a gumiabroncsot, az elektronikai hulladékot.
 
 
Címkék: