Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

felsőoktatási intézmény

Elindult a pótfelvételi, hiszen már elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2014. augusztus 12-ig lehet, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

 

A hallgatói nyilatkozattal csak azoknak nem kell foglalkozniuk, akik önköltséges képzésen tanulnak, tehát tandíjat fizetnek. 

Az idén felvételizőknek is alá kell írniuk a hallgatói nyilatkozatot, abban az esetben, ha állami ösztöndíjas helyre kerülnek be. A szerződés aláírásával a felsőoktatásba kerülő fiatalok vállalják, hogy a képzési idő másfélszerese alatt megszerzitek a diplomát, emellett azt is, hogy húsz éven belül úgymond "ledolgozzátok" az állami ösztöndíjas féléveket. Ez azt jelenti, hogy a diplomaszerzés után annyi ideig kell munkát vállalniuk valamely magyarországi munkahelyen, ahány állami félévet igénybe vettek.

Szerkesztő: Tar Hajnalka