vívás

Ez a verseny a hazai párbajtőr utánpótlásról szól és már 11 éve, hogy minden évben megrendezik. A Csaba Kupán négy kategóriában versenyezhettek a résztvevők, ilyen volt a törpici-, az újonc-, a gyermek- és a serdülő kategória. Minden évben egyre többen jelentkeznek a versenyre, így idén már a sportcsarnok vívó termét is igénybe kellett venni.

Külön versenyeztek a fiúk és a lányok, így összesen nyolc versenyt bonyolítottak le a háromnapos verseny keretén belül. A fiatalabbaknál körmérkőzésben versenyeztettek, az idősebbek pedig egyenes ágú kieséses rendszerben küzdöttek. Mindezek mellett megrendezték a vigaszági verseny is, ahol a már kiesett versenyzőknek újból esélyük nyílt a győzelemre.

Kupákkal, érmekkel, vásárlási utalványokkal díjazták az első nyolc helyezettet, illetve az elsők edzői egy-egy csabai kolbászt kaptak. Az utalványt a nyertesek vívó felszerelésekre költhetik el.

Történelmi sikert írt Petri Renáta és Kazár Dóra, akik aranyérmesként térhettek haza az Európa-bajnokságról. Mindkét lány oszlopos tagja a 3 éve veretlen csabai csapatnak. Országos bajnoki címet nyertek serdülő, kadet és junior csoportban is. Ezen kívül a csabai lányokból álló csapat nyerte a pozsonyi bajnokságot is. Békéscsaba polgármestere a város vezetői és lakói nevében is gratulált a lányoknak az eredményhez és sikeres felkészülést kívánt az előttük álló jövőbeni versenyekhez.

A lányoknak - elmondásuk szerint - nagyon sokat jelent ez az elismerés, mivel rengeteg munkát fektettek az edzésbe és a felkészülésbe, hogy egyéniben és csapatban is magas teljesítményt tudjanak nyújtani.

A sok munka meghozta eredményét és remélhetőleg a jövőben is hasonló, kimagasló teljesítményt nyújtanak majd a sportolók.

Rédli András világ- és Európa-bajnok párbajtőröző Békéscsabára látogatott. A kiváló sportember az Alföld Vívó Akadémia meghívására érkezett a megyeszékhelyre, ahol többek között az egyesület legjobbjaival csörtézett.

Rédli András csütörtök délben Hanó Miklós alpolgármester meghívásának tett eleget. A kötetlen megbeszélésen Kiss Tibor alpolgármester és dr. Szvercsák Szilvia jegyző is részt vett. A találkozó végén a kontinensviadalt nyerő párbajtőrözőt, valamint a junior világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes Bohus Rékát is egy igazi békéscsabai ajándékcsomaggal lepték meg a házigazdák. Utóbbit a versenyző edzője Gall Zsolt képviselte. A 30 éves vívó ezt követően az Alföld Vívó Akadémia csarnoka felé vette az irányt, ahol a klub fiatal versenyzői fogadták.

- Egy neves sportemberről van szó, az eredményei mögött rengeteg munka, kitartás és szorgalom áll, ez a vívó klubban sportoló gyerekekre, példaképként kell szolgáljon, hiszen a kitartás a hosszú munka mindig meghozza a gyümölcsét. – mondta Dr. Keszthelyi Péter az  Alföld Vívó Akadémia elnöke

Fantasztikusan menetelt Bohus Réka a Plovdivban zajló junior vívó világbajnokságon. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözője magabiztosan verekedte be magát a döntőbe, ahol egyetlen tussal kapott ki észt ellenfelétől.

Címkék: