Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

tűzvédelem

A társasházak tűzvédelmi kérdéseiről tartott tájékoztatót a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ez volt az egyik eleme annak az országos lakástűz-megelőzési programnak, mely egy három napos tájékoztató akciót is magába foglal.

Lehet-e bútort, kerékpárt, motorkerékpárt, virágot tárolni a lépcsőházban és a folyósón? Miért fontos a Tűzvédelmi házirend, és milyen előírások vonatkoznak rá? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tisztáznak a katasztrófavédelem munkatársai azokkal, akik közvetlenül hozzájuk fordulnak egy három napos akció keretében.

A társasházak közlekedőin történő tárolás megítéléséhez elsődlegesen azt szükséges tisztázni, hogy a közlekedő a társasház kiürítési számításakor menekülési útvonalként vették-e figyelembe, vagy csupán közlekedési területként.

Tűzvédelmi szakmai konferenciasorozatot indított útjára a Békés megyei Tűzmegelőzési Bizottság azzal a céllal, hogy csökkentsék a nyári időszakra jellemző szabadtéri tűzesetek számát. 

Egy kisebb tarlótűz utómunkálatit végzik éppen a tűzoltók Békéscsaba külterületén. A nyári időszakban sajnos gyakori, hogy szabadtéri tűzesetekhez riasztják a tűzoltókat. A katasztrófavédelem mindig is nagy hangsúlyt fektetett a megelőzésre, hiszen mint mondják ez sokkal könnyebb, mint eloltani egy tüzet. A megelőzésnek pedig számos formája van, ezek egyike az a konferenciasorozat, melyet a Békés megyei Tűzmegelőzési Bizottság indított útjára.