Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Megújul Gyula belterületi csapadékvízelvezető rendszere

400 millió forintból újul meg Gyula belterületi csapadékvízelvezető rendszere a város különböző pontjain. Az érintett területeket a szakemberek tapasztalatai- és a lakossági bejelentések alapján határozták meg.

400 millió forintból újítják fel a gyulai csatornahálózatot a város 11 pontján. A munkálatok Gyula Németvárosi részén kezdődnek a Scherer Ferenc és a Hosszú utcában. A hálózat kiépítése és korszerűsítése megoldást jelent majd a területen problémát okozó csapadék felgyülemlésének megakadályozásában. Mivel a rendszer az út tengelyével azonos, a munkálatok második részét képezi az érintett útszakasz újraaszfaltozása is. A 11 helyszín kiválasztása a lakosok bejelentése-, illetve a képviselők segítségével történt. A Scherer Ferenc és a Hosszú utca találkozásában zajló munkálatok július közepéig tartanak, a környéken a munkálatok ideje alatt a közlekedésben fennakadások fordulhatnak elő.

A 11 helyszín kiválasztásánál a lakossági bejelentéseken túl a közüzemi kft. szakembereinek észrevételeit is figyelembe vették. A munkálatok befejeztével előreláthatólag az esős időszakban előforduló belvízproblémák jelentősen mérséklődnek majd Gyula érintett pontjain.

Gyula város önkormányzata egy második pályázatot is benyújtott, melynek segítségével további 400 millió forinttal fejlesztenék a város belterületi csapadékvízelvezető rendszerét. A pályázatbenyújtás az eddigi elbírálásokon jól szerepelt, Gyula város vezetősége jelenleg a végső támogatói döntésre vár.

GallériaVideó

Új hozzászólás