Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Olcsóbb biztosítást akart, aláírást hamisított

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, mert egyik rokona helyett több nyomtatványt aláírt. A papírokkal Békéscsabán, az egyik biztosítónál kötött szerződést.

Élettársa édesanyja nevében írt alá több nyomtatványt egy újkígyósi férfi. Kötelező felelősségbiztosítást kellett kötnie az autójára és azt gondolta, hogy a díj alacsonyabb lesz, ha a nő a jármű üzembentartója. Ezért az üzemben tartói jog átruházásáról szóló szerződést és minden szükséges nyomtatványt, nyilatkozatot aláírt helyette. A papírokkal 2017. július 9-én megjelent az egyik biztosítótársaság békéscsabai irodájában, ahol átadta azokat az ügyintézőnek. A szerződés a hamis iratok alapján létrejött, de a férfi az üzembentartói jogot már nem jegyeztette be, mert rájött, hogy annak költsége magasabb, mint amennyit a szerződésen megtakarít. A nő akkor jött rá, hogy a nevében aláírtak, amikor a biztosító levélben értesítette annak a szerződésnek a felmondásáról, amit valójában nem is ő kötött.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 44 éves újkígyósi férfit hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésével gyanúsítja. Az ellene folytatott nyomozást a rendőrség 2018. február 22-én lezárta és a büntetőeljárás iratait vádemelési javaslattal továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Galléria

Új hozzászólás