Spiriev Attila MASZ sportigazgató kihírdette az U 20-as VB válogatott keretét

Spiriev Attila MASZ sportigazgató kihírdette az U 18-as EB válogatott keretét

A Győrben, július 5-8. között megrendezendő U18 (Ifjúsági) Európa-bajnokságra a válogatási időszak a korosztályos országos bajnoksággal majdnem teljesen befejeződött. Csak néhány számban maradtak még kérdőjelek.

Egyéni számokban országonként két olyan atléta indítására van lehetőség, akik az adott számban elérték az EAA által előírt nevezési szintet. Ahogy azt Lengyák György Utánpótlás referens az érintett edzőknek a szezon előtt elküldte, a válogatáshoz a versenyeket három kategóriába soroltuk, ez egyúttal a fontossági sorrend is:U18 országos bajnokság, U18 válogatott viadal -

Ifjúsági Liga versenyek

Az Ifjúsági Európa bajnokságon résztvevő atléták között:

A 2 atlétánk is az indulók között:

Apáti Bence 1500 m, edzője: Tóth Sándor
Zahorán Petra 5000 m, gyaloglás edzője: Urbanikné Rosza Mária

Általában elképesztően jó eredmények, felnőtt szintű versenyek jellemzik az IAAF U20 világbajnokságokat, és mindez bizonnyal így lesz ez július 10-15. között is, amikor a finnországi Tamperében gyűlnek össze a világ legjobb junior atlétái. A nemzetközi szövetség a legtöbb versenyszámban igen erős nevezési szinteket határozott meg, egyre nehezebb a kvalifikáció. Ezért is nagy dolog, hogy míg a legutóbbi U20 VB-re 12 sportolónk jutott ki, ezúttal legalább 20 magyar atléta indulhat egyéniben és két váltót is tudunk indítani Tamperében.

A Junior Világbajnokságon résztvevő atléták között:

Pavuk Tíra - 3000m akadály, edző: Urbanikné Rosza Mária

Galléria

Új hozzászólás