Nyári játékok, fesztiváldíjak után, vendégszereplések között Őszi évadnyitó a Jókai Színházban

A társulati üléssel augusztus 28-án immár hivatalosan is elkezdődött az új évad a Békéscsabai Jókai Színházban. Azért hivatalosan, mert a nyári játékokkal, vendégszereplésekkel a munka tulajdonképpen folyamatos, de most már a 2018-19-es szezon próbái, előkészületei is zajlanak.

Seregi Zoltán igazgató beszámolóját a júniusi, júliusi, augusztusi rendezvények összegzésével kezdte. Mint mondta, a Jókai Színház elvitte előadásait a Csabai Nyár programsorozatra, Szarvasi Vízi Színházba, a Gyulai Várszínházba, a IX. Kolozsvári Magyar Napokra, a XVII. Partiumi Magyar Napokra, és gálaműsorral ünnepelte Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulóját. Szarvason a színházi előadásokon kívül verses- és zenésesteket is tartottak. A társulat köszöntötte a VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválról rangos díjakat hozó művészeket, dolgozókat.

Mint ahogyan a nyilvános évadzárón már elhangzott, a Jókai Színház hat új bemutatót tervez a nagyszínpadon és a kamarában, továbbá három meseelőadást, repertoáron marad több sikerdarab. Újdonságként jelentette be a direktor, hogy stúdiószínházi bemutatók is készülnek. Az első premier szeptember 21-én lesz a Sík Ferenc Kamaraszínházban, Noël Coward Vidám kísértet című komédiája.

Seregi Zoltán arról tájékoztatta a társulatot, hogy három teátrumban mutatja be Huszka Jenő Mária főhadnagy című operettjét az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója jegyében a Budapesti Operettszínház és a Magyar Zenés Színház. 2019 márciusában a Békéscsabai Jókai Színházban, 2019 szeptemberében a Veszprémi Petőfi Színházban, 2020 márciusában pedig a Budapesti Operettszínházban látható a produkció.

A Monte Cristo grófja 125. előadását augusztus 31-én Tokajban játsszák, a Hajnalban, délben, este szeptember 8-án a Vidéki Színházak Fesztiválján Budapesten, Pesti Magyar Színházban vendégszerepel. Az Ősvigasztalást Budapesten, a Nemzeti Színházban október 29-én, a Micimackót Budapesten, a József Attila Színházban november közepén háromszor adják elő.

A nyilvános évadnyitó társulati ülésre szeptember 15-én, szombaton 16.30 órakor a színház előtti téren várják a közönséget.

Galléria

Új hozzászólás