Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Nyitott Akadémia: Előadást tartott Dr. Almási Kitti Békéscsabán

A Nyitott Akadémia első állomásán, a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott előadást az irigységről, a kibeszélésről és a rosszindulatról Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus.

A legtöbben hajlamosak vagyunk csak azt látni, amit a másik elért, de a sikerhez vezető utat, ami általában küzdelmekkel, nehézségekkel, kudarcokkal, fájdalmakkal van kikövezve, nem vesszük figyelembe. Másoknak bántó és gúnyos megjegyzéseket teszünk az irigyelt személyről. Az elismert pszichológus legújabb előadásában azt a kérdést vizsgálta, hogy milyen okok állhatnak a kapcsolatainkat sűrűn átszövő irigység, rosszindulat, kibeszélés hátterében.

Általában arra vágyunk, hogy másokhoz képest fölérendelt, de minimum mellérendelt pozícióban láthassuk magunkat, amikor olyasvalakivel találkozunk, akiről úgy gondoljuk, hogy valamilyen szempontból fölöttünk áll, sikeresebb és többet ér el, mint mi. Azonnal keresgélni kezdjük a gyenge pontjait, hogy érdemeit lekicsinyítve rosszabb színben tűntessük fel az adott személyt. Erre pedig a kibeszélés az egyik legjobban bevált eszköz. Dr. Almási Kitti előadásában kitért arra is, hogy hogyan kezelhetjük jól ezeket a jelenségeket.

A Nyitott Akadémia következő előadása Békéscsabán október 16-án lesz, amelyen Dr. Kádár Annamária pszichológus tart bemutatót "Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermek- és felnőttkorban” címmel.

GallériaVideó

Új hozzászólás