Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Újraszentelték a békéscsabai evangélikus nagytemplomot

Mintegy kilencszáz millió forintos kormányzati támogatással újult meg a békéscsabai evangélikus nagytemplom. A templomot ünnepi istentisztelet alkalmával szentelte újra Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

Több száz millió forint kormányzati támogatásból és gyülekezeti segítséggel újult meg a Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom, melyet ünnepélyesen is birtokba vehettek az evangélikus egyházközség tagjai. A szenteléssel azt jelezték, hogy az építményt Isten szolgálatára szánják. Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke szentelte fel a nagytemplomot, aki beszédében a többi közt köszönetet és hálát adott a gyülekezetnek, a gyülekezet vezetőségének a felújítás gondos előkészítéséért és az általuk nyújtott segítségért. A templomról szólva elmondta, az épület iránti tiszteletet fejezi ki és úgy fogalmazott, a házra nem Istennek, hanem az embernek van szüksége.

Az eseményen bemutatták a felújítás részleteit is. Mint kiderült, többek közt megújult a tető, a falakat megvágták és szigetelték, a vakolatot cserélték. A belső térben teljes aljzatcsere, burkolás, villanyszerelés és festés történt. A nagytemplomra csatorna is került és természetesen a külső falakat is lefestették. Az ünnepi alkalom lezárása előtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott köszöntőt. A templom felújításának fontosságáról beszélve úgy fogalmazott, mindez hozzájárul a közösség-, és a helyi kultúra megőrzéséhez.

A köszöntőket követően az egyház helyi vezetői ajándékokat adtak át a felújítás támogatóinak és kivitelezőinek. A rendezvényről nézőink Háttér című magazinműsorunkban egy részletesebb összeállítást is láthatnak.

GallériaVideó

Új hozzászólás