Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

20. alkalommal rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált

Az idei év tavaszán jubileumi, 20. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, az évről-évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivált.

Három napig a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A gyulai fesztiválon az ország több mint 20 pálinkagyártójának több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók. Kevesen tudják, hogy 1731-ben a régióban báró Harruckern János György alapította az első pálinkafőzdét. Ez egy nagyon értékes örökség, amit őseink hagytak ránk, nekünk pedig az a kötelességünk, hogy ezt továbbadjuk a következő generációnak – tette hozzá Bora Imre fesztiváligazgató, aki maga is szívesen készíti el otthon ezt a gyümölcsös nedűt.

A fesztiválon számos hazai fellépő várja majd a látogatókat. A színpadi programok mellett idén is meghirdették a szervezők a Pálinka és Párlat versenyt, melyre kereskedelmi-, magán-, és bérfőzdék mintáit várják.

A fesztivál nagyban hozzájárul Gyula város turizmusának fejlődéséhez. Dr. Görgényi Ernőt polgármester elmondta, hogy 2010 óta duplájára nőtt a vendégéjszakák száma.

A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét április 12. és 14. között rendezik meg a gyulai Várkertben.

GallériaVideó

Új hozzászólás