Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Hamarosan elindul a szabadkígyósi kastély felújítása

Hamarosan elindul a szabadkígyósi kastély felújítása. A kivitelezés 1,5 milliárd forintból valósul majd meg és várhatóan két és fél évig tart majd.

A Nemzeti Kastély- és Várprogramban összesen 20 kastélyt és 19 várat újítanak fel a következő években. Ezek közül az egyik a szabadkígyósi Wenckheim-kastély, amely Békés megye egyik legszebb műemléke. A felújítás már régóta várat magára, ugyanis az utóbbi évtizedekben nem volt jelentősebb rekonstrukció az épületen. Természetesen a projekt nem csak az állagmegóvás miatt fontos, hanem komoly turisztikai célok állnak a hátterében.

A rekonstrukció alkalmával megújul a főépület teljes homlokzata és tetőszerkezete, a torony, a félemelet és a pince része is. Részlegesen felújítják a kastélyparkot is, ahol egy új játszóteret alakítanak ki. A XXI. századi trendekhez alkalmazkodva különböző szolgáltatásokat is élvezhetnek majd a kastély látogatói.

A fejlesztés időtartama várhatóan két és fél év lesz, hiszen a korabeli festmények, faburkolatok felújítása több időt vesz igénybe.

A Nemzeti Kastély- és Várprogramban nem ez az egyetlen Békés megyei felújítás, ugyanis mind a geszti Tisza-kastély-, mind a Gyulai vár is megújul majd a közeljövőben.

GallériaVideó

Új hozzászólás