Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Bátrak Ligája

Iskolai versenysorozat indult Bátrak Ligája néven a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából. A Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság együttműködésével megvalósult sportvetélkedő a Rákóczi emlékév jegyében telik majd.

A Honvédelmi Sportszövetséget két éve hozták létre annak érdekében, hogy elősegítsék a fiatalok szellemi- és fizikai felkészülését a katonasághoz-, illetve a haza védelméhez kötődően. Egy országos hálózat kiépítése a cél, így minden járásban sportközpontokat alakítanak majd ki, ugyanis az államnak az a célja, hogy a lehetőségeket megteremtse a fiatalok számára. A szövetségnek jelenleg 154 tagszervezete van és 100.000 fős tagsággal rendelkezik. A gyulai versenyt megelőzően négy településen voltak már különböző Bátrak Ligája elnevezésű megmérettetések. A szellemi- és fizikai versenyen a hetedik-nyolcadik osztályos diákok vesznek részt.

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Pótápi Árpád János elmondta, hogy a sportesemények összefogják a nemzetet, ezért támogatják a sportcsarnokok, uszodák építését, sportpályák rendbetételét, a határon túli településeket pedig egyesületek által támogatják. A nemzetpolitika egyik kiugrási pontja a sport - mint nemzeti identitástudat erősítő vagy formáló tényező - melyet minél inkább erősíteni akarnak.

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy Gyula városa adhatott helyet a Bátrak Ligáján belüli Rákóczi Kupa iskolai sportvetélkedőnek. Hozzátette: a város, minthogy Békés megyében, az ország egyik legszegényebb megyéjében van, érthetően korlátozott forrásokkal rendelkezik a sporttámogatásra vonatkozóan is. Ezért igyekeznek a leghatékonyabban és a legnemesebb célokra fordítani a rendelkezésre álló összeget.

A versenyzők tíz versenyszámban mérték össze erejüket, a többi között célba lövésben, akadálypályákon, vivászatban és tájékozódási vetélkedőkben kellett bizonyítaniuk.

A versenysorozat következő állomásai Baja, Makó, Berettyóújfalu, Kisvárda, Felsőzsolca, valamint Tatabánya lesznek, majd a nyár folyamán Budapesten kerül megrendezésre az országos döntő.

GallériaVideó

Új hozzászólás