Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Egy óra, három ittas járművezető

A közlekedésbiztonság erősítését, a balesetek megelőzését célzó akciót tartott a rendőrség Békéscsabán. Egy óra alatt két tehergépkocsi-vezetőt és egy személygépkocsi vezetőjét állították elő a rendőrök, mert a gyanú szerint úgy vezettek, hogy előtte alkoholt ittak.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonság javítására, ezért a rendőrök rendszeresen tartanak közlekedésrendészeti ellenőrzéseket. Békéscsabán, a 44-es számú főúton, 2019. március 6-án, a kora reggeli órákban tartott ellenőrzés legfőbb célja az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrése volt. Az akció keretében 5 óra 40 perc körül a rendőrök egy román rendszámú kamion vezetőjét igazoltatták, akinél a helyszíni légalkoholmérés eredménye pozitív lett. A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene. A sofőr a meghallgatásakor elmondta, hogy előző este több doboz sört megivott, de nem vacsorázott és nem is reggelizett. Reggel már nem érezte az ital hatását, ezért indult el dolgozni.

Nem ő volt az egyetlen, akinél az ellenőrzés során pozitív értéket mutatott a légalkoholmérő. A rendőrök 6 óra 30 perckor egy kisteherautó vezetőjét igazoltatták, nála is alkoholfogyasztást jelzett a készülék. Alig 10 perccel később egy személyautó vezetőjénél is ugyanez történt. Mindkét férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol az újabb mérések igazolták az alkoholfogyasztás gyanúját. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a mért értékeknek megfelelően az egyik férfi ellen büntetőeljárást indítottak, a másik jármű vezetőjét pedig közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

A közúti balesetek megelőzése érdekében rendkívül fontos, hogy a közlekedők betartsák a szabályokat. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, nemcsak saját magát, hanem közlekedő partnereit, utasait is veszélyezteti. A rendőrség rendszeresen tart ellenőrzéseket azért, hogy a szabálytalankodókat kiszűrje a forgalomból. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. Ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten kéri, hogy ha alkoholt ittak, ne vezessenek!

Galléria

Új hozzászólás