Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabán tartott nyílt napot az SOS Gyermekfalvak orosházi egysége

Békéscsabán tartott nyílt napot az SOS Gyermekfalvak orosházi egysége. Az előadáson az érdeklődők első kézből kaphattak tájékoztatást a hivatásról gyakorló nevelőszülőktől és szakemberektől.

Minden gyermek számára a szülei jelentik a biztonságot, de vannak, akik valamilyen okból nem élhetnek velük. Az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeknek nyújtanak biztonságos, szerető otthont nevelőszülői családokban. Magyarországon először 1983-ban Battonyán tették le az első alapkövét a programnak, majd ezt követően több hazai városban is létesültek gyermekfalvak a gyermekek-, valamint fiatal felnőttek gondozása céljából. Míg Kecskeméten és Kőszegen az eredeti modell működik, addig Orosházán az SOS-, illetve saját ingatlanokban végzik a nevelőszülői tevékenységet.

A most megrendezett nyílt napon az érdeklődők tájékoztatást kaptak a nevelőszülői programról, az ehhez kapcsolódó kérdéseiket pedig feltehették a jelenlévő szakembereknek és nevelőszülőknek, akik eddigi tapasztalataikról is beszámoltak. Elmondták, hogy habár kezdetben nehéz - mint minden más, de idővel már el sem képzelhető nélküle azt élet.

Nevelőszülő bárki lehet, aki kedvet érez, hogy gyerekekkel foglalkozzon hivatásszerűen, azonban az ehhez szükséges feltételeket törvény írja elő. Az illetőnek a huszonnegyedik életévét betöltöttnek kell lennie, továbbá büntetlen előéletűnek, cselekvőképesnek, tehát hogy ne álljon gondnokság alatt.

Mindezek mellett egy nevelőszülői tanfolyamot is el kell végezniük a hivatás iránt érdeklődőknek. A konzultáción elhangzott, hogy az idei évben két képzést terveznek indítani Orosházán, az egyiket áprilisban, a másikat pedig az ősz folyamán.

GallériaVideó

Új hozzászólás