Háromoldalú támogatási szerződést írtak alá Békéscsabán

Háromoldalú megállapodást írt alá Békéscsaba önkormányzata, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club és Tajti-Márton Anita. A szerződés egy hétmillió forint összegű támogatásról szól.

Tajti-Márton Anita olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok súlylökő a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője visszatérését ünnepli a sportélet, illetve Békéscsaba önkormányzata. A múlt heti közgyűlésen a képviselők a súlylökő hétmillió forint összegű támogatását szavazták meg.

A sportoló elmondta, hogy ez a támogatás mind számára, mind pedig klubja számára óriási segítséget nyújt abban, hogy versenyeire sikeresen felkészüljön. Ez a felkészülés talán még fontosabb, mint az eddigiek. Anita sérülése után a 2019-es szezon a visszatérés időszaka lesz.

Az összeg nem csupán Márton Anitát segíti, az atlétikai club életére is hatással van a felajánlás.

A klub idén több megmérettetésre is készül. A Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői a Junior Európa bajnokságon, az U23-as bajnokságon és számos további versenyen is jó eséllyel indulnak. Márton Anita számára a Dohai verseny után, a 2020-as Tokiói olimpia a következő vágyott állomás.

GallériaVideó

Új hozzászólás