Speciális Olimpia

Kiváló eredményeket értek el a Békés megyei sportolók az idei Speciális Olimpián, amelyet Abu Dhabiban és Dubajban rendeztek meg március közepén. Tudósításunkban a helyi sportolók mesélnek az ott szerzett tapasztalataikról.

Rendkívüli eredményeket értek el az idei speciális olimpián a Békés megyei sportolók. A nagyszabású sportrendezvényt ezúttal Abu Dhabiban és Dubajban rendezték meg. Békéscsabáról két versenyző indult. Vizsnyai Dávid továbbra is a világ egyik legjobb speciális pingpongozója, hiszen megvédte olimpiai bajnoki címét.

Dávid leiskolázta a mezőnyt és simán szerezte meg az újabb olimpiai bajnoki címet. Edzője szerint a kiemelkedő tehetsége mellett ez azért sikerülhetett, mert rendkívüli mennyiségű edzésmunkát végez.

A speciális olimpián a másik békéscsabai sportoló Lehoczki János erőemelő volt, aki guggolásban, fekvenyomásban, felhúzásban és összetettben is új egyéni csúccsal szerezte meg az ezüstérmet.

Békés megyéből összesen négyen indultak, a két békéscsabai versenyző mellett két eleki sportoló is részt vett a viadalon. Jenei Zoltán úszó három versenyszámból egy aranyéremmel, egy ezüstéremmel és egy ötödik helyezéssel tért haza a Közel-keletről.

A negyedik térségbeli versenyző Nagy András bowlingozó volt, aki aranyérmes lett párosban. Stábunknak a döntőben szerzett felejthetetlen élményekről mesélt.

Az egész küldöttség kiemelkedően teljesített a XV. speciális olimpián, hiszen a magyar sportolók összesen 32 arany, 26 ezüst és 10 bronzérmet szereztek.

GallériaVideó

Új hozzászólás