Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Különdíj a Petőfi diákjainak

Második helyezést értek el egy békéscsabai általános iskola tanulói a „Közlekedik a család” országos vetélkedő iskolák közötti versenyében.

Különdíjjal jutalmazta az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola diákjait. Az intézmény tanulói ugyanis második helyezést értek el a „Közlekedik a család” című országos vetélkedő iskolák közötti versenyében. A Békés megyében 2019. május 11-én megtartott rendezvényen családok mérték össze tudásukat. A közlekedési szabályok ismeretével és elsősegélynyújtással kapcsolatos feladatokat oldottak meg. Az összesítés szerint a Békéscsabai Petőfi utcai Általános diákjai nagyon aktívak voltak, csak egy olyan oktatási intézmény volt az országban, ahonnan többen jelentkeztek családjukkal a vetélkedőre. A különdíjat 2019. november 4-én, hétfőn vette át Barta Gábor, az iskola egyik tanára a békéscsabai Škoda autószalonban Hegedűs Sándortól, az AutoMobil Körös Kft. cégvezetőjétől.

A „Közlekedik a család” vetélkedő fontos célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és a példamutatásra. A gyermekek szabályos közlekedésre nevelését már egészen kicsi korban el kell kezdeni. A gyalogos és kerékpáros közlekedésre vonatkozó előírásokat az óvodások elsősorban szüleiktől tanulják, ezért fontos, hogy a felnőttek se szabálytalankodjanak! A szabálytalanság ugyanis növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Ha autóba ülnek, kapcsolják be a biztonsági öveket, a gyermekek pedig mindig az életkoruknak, magasságuknak megfelelő ülésben, magasítón utazzanak! Ne hajtsanak át, szaladjanak át tilos jelzésen, és tanítsák meg a gyermekeknek, hogy mielőtt az úttestre lépnek, mindig alaposan nézzenek körül! A gyermekek kerékpárjainak karbantartására fordítsanak gondot, a bicikliken legyenek jól működő lámpák, jó állapotú prizmák! Azokon az útvonalakon, ahol gyakran járnak, tanítsák meg a gyermekeknek, melyek azok a helyek, kereszteződések, ahol jobban kell figyelniük! Hasznos, ha otthon játékos formában, kártyák, könyvek segítségével beszélgetnek a közlekedési szabályokról, a legfontosabb tudnivalókat és arról, hogy lehet elkerülni a veszélyhelyzeteket.

Galléria

Új hozzászólás