Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Figyeljünk a kerékpárosokra!

Két hét alatt négy olyan közlekedési baleset történt Békéscsabán és környékén, amelyekben biciklisek sérültek meg azért, mert a kerékpárúton nem adták meg nekik az elsőbbséget. A rendőrség fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől!

A Békéscsabai Rendőrkapitányság illetékességi területén 2019. október 16-a és október 31-e között négy kerékpárúton közlekedő kerékpárost ért baleset azért, mert nem adták meg nekik az elsőbbséget. Újkígyóson, egy kapubejáróból kitolató teherautó vezetője ütött el egy biciklis férfit, aki a kapubejárót keresztező kerékpárúton szabályosan közlekedett. Egy héttel később Békéscsabán, a Gyulai úti kerékpárúton ütött el egy biciklis nőt egy balra nagy ívben kanyarodó személyautó, majd négy napra rá a Lencsési úton, szintén egy kanyarodó autós nem adott elsőbbséget egy kerékpárúton tekerő biciklisnek. A negyedik baleset Békéscsabán, a Munkácsy utca és az Andrássy út kereszteződésében történt, ahol egy személygépkocsi vezetője a jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő nőnek. Mindegyik baleset elkerülhető lett volna, ha az autóvezetők betartják az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat, amire több esetben tábla is figyelmeztette őket.

Fontos, hogy a járművezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek az olyan útszakaszokon, ahol az út mellett kerékpárút is van. Ezekben az esetekben a kerékpárosoknak általában elsőbbsége van a kanyarodó autóssal szemben. Ha az utat kerékpárút keresztezi, figyelni kell a jelzőtáblákat, amelyek egyértelművé teszik, hogy kinek van elsőbbsége. Amennyiben szükséges, meg kell állni és meg kell győződni arról, hogy van-e keresztező forgalom, nincs-e elsőbbségadási kötelezettségünk egy másik közlekedővel szemben.

…hogy mindenki hazaérjen!

Galléria

Új hozzászólás