Az idei évben ismét ellátogatott Békéscsabára Rákász Gergely orgonaművész

Az idei évben ismét ellátogatott Békéscsabára Rákász Gergely orgonaművész, aki a Phaedra Rendezvényközpontban kápráztatta el közönségét az ünnepekre hangoló, Karácsonyi Történetek című turnéja csabai állomásán.

Rákász Gergely orgonista nevét mára már az egész ország ismeri, hiszen számos tematikus koncert turnéja volt már. A karácsonyi koncertjei minden évben nagyon sikeresek. A ritka zenei tehetséggel megáldott művész évente ellátogat megyeszékhelyünkre is és újabb és újabb hangzás- és látványvilággal kápráztatja el a nagyérdeműt. Idei évben, ünnepek előtti turnéja a Karácsonyi Történetek címet viseli.

II. György kapcsán nagy elégtétel látni, miképp tekeri ujja köré a ravasz Händel, aki a király udvari zeneszerzője volt. A „The Music for the Royal Fireworks”, azaz „A királyi tűzijátékhoz írt zene” címmel publikálta művét a szerző. A tűzijáték persze még egy király számára is költséges mulatság volt, amit csak egészen kivételes alkalommal lehetett látni. Ilyen alkalom volt az osztrák örökösödési háborúnak véget vető, 1748-as aacheni békekötés, így stílszerűen a koncert nyitódalaként is beragyogta az estét.

GallériaVideó

Új hozzászólás