Vintage karácsony

Vintage karácsony címmel nyílt kiállítás a Gyulai Tájvízházban, ahol nyolc alkotó tematikusan, ezt a stílusirányzatot jelenítette meg.

Vintage Karácsony!....Ezzel a címmel nyílt kiállítás Gyulán a Tájvízházban. A tárlatot nyolc alkotó színezte vintage hangulatúvá, valamint zenei kísérettel Frank Sinatra Nat King Cole, Bing Crosby, és Judy Garland hangjával vált teljesen karácsonyi hangulatúvá a kiállítás. Drenyovszki Renáta és Medvegy-Andelic Marija performanszával kezdődött el az esemény utána felvezette és az alkotókat méltatta Pozsárné Kaczkó Zita, valamint Csiffáry Zsuzsanna desinger nyitotta meg a kiállítást. Számos érdeklődő vett részt az inspiratív és kreatív programon. Hogy hogyan is került e nyolc alkotó munkája a házba, arról Pozsárné Kaczkó Zita nyilatkozott stábunknak.

Az alkotót idézve a vintage kifejezést a bor minőségére használták , egy francia eredetű szó és az öreg régi jó óbor illetve a fotótörténelemben az első kópiát a vintage kópia megnevezését takarja. Mára ez a kifejezés már egy stílusirányzatot foglal magába, tehát nem pontos az a meghatározás, hogy ez egy kor vagy korszak lenne. Ha azonban mégis kornak tekintjük, nagyjából a 20-as-30-as de akár az 50-es és 60-as évekre is gondolhatunk, amit korszakügyileg követ a retró. A kiállítás aprópójáról maga a szervező beszélt stábunknak.

A kiállítás interaktív programrésze nemcsak az alkotók adta tárlatvezetés, hiszen volt lehetőség mézeskalács díszítésére is. Nagyon népszerű volt ez a lehetőség, kicsik-nagyok egyaránt részt vettek az írókázásban. Hogy milyen szempontot tartottak a művészek szem előtt a tematikánál, szintén a kiállítás szervezője nyilatkozott.

Gugolya Márta kreatív installációi és tűzzománc ékszerei, Szabó Éva és Deli Boglárka tűzzománc festményei és vintage apróságai, Szathmári Dorina egyedi tervezésű és kivitelezésű textil díszei, Szabó Tímea Anita egyedi vintage asztali dekorációi,  Kokavecz Julianna púder szőttesei, Medvegy Andelic Marija Kis krisztusi giccs elnevezésű kollázsa, valamint Csiffáry Zsuzsanna 3D-s munkái tekinthetik meg az érdeklődők január hatodikáig.

GallériaVideó

Új hozzászólás