Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Erősödhet a duális szakképzés

A duális szakképzés megerősítésén, valamint a külföldön már jól működő német és francia példa oktatási területre való bevezetésén dolgozik a kormány. Ennek elősegítésére nyolc francia diák és tanáruk érkezett Gyomaendrődre, ahol a szakmai gyakorlat során megismerkedhetnek a magyar agráriummal és a hazai képzési rendszerrel.

A diákok egy 400 sertést nevelő tangazdaságban, valamint egy közel 2000 malacot tartó nagyüzemben végzik állattenyésztői feladataikat. A magyar és a francia diákok minden feladatot közösen végeznek el, így ezalatt a tanulók megismerkednek egymás munkamoráljával, a nyelvvel, és új kapcsolatokat alakíthatnak ki.  Ez a szakképzési rendszer az iskola és a diákok mellett a gazdálkodók számára is kedvező, ugyanis a gyakorlati oktatásban való részvételükkel a saját munkaerőbázisukat is kinevelhetik.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Bágy György

Új hozzászólás