Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Válogatott és Szuper Liga sikerek

Két csabai versenyző képviseli majd a magyar színeket a tallinni Csapat EB-n, miközben hazai vizeken, Szuper Liga versenyeken is remekelnek a viharsarki atléták.

Kihirdették a június 21-22-én  rendezendő Csapat Európa-bajnokság 1. Ligájában induló magyar válogatott összeállítását. Mint ismeretes, a versenyen 12 ország (Belgium, Észtország, Fehéroroszország, Finnország, Görögország, Írország, Litvánia, Magyarország, Norvégia, Portugália, Románia, Szlovénia) atlétái lépnek pályára. 

Legnagyobb sztárunk, az olimpiai és Európa-bajnok, kétszeres VB-ezüstérmes Pars Krisztián a világ idei legjobb eredményével a tarsolyában, kiváló formában érkezik az észt fővárosba, hasonlóan hozzá további kitűnőségek, így például a tavalyi vb-n 8. helyen végzett Orbán Éva, a fedett EB-4. helyezett Baji Balázs is.

A csabai versenyző 110 m-es gátfutásban Pünkösd hétfőjén egy remek prágai futással kezdte az idényt. 13,47-es időeredményt futott, egy század különbséggel a második legjobb európaiként 5. helyen ért célba a világnagyságok közötti mezőnyben 110 m-es gátfutásban. Az elmúlt hétvégén pedig a Budapest Bajnokságon remekelt, ahol 13,1-es kitűnő eredménnyel nyerte a versenyt.

Gregor László 3000 m-es versenyszámban erősíti a magyar csapatot. Tóth Sándor tanítánya páratlan sorozatot ért el ebben az évben, hiszen még nem talált legyőzőre egy versenyen és egy bajnokságon sem. Megnyerte a Mezei OB-t, a 10 000 m-es OB-n pedig duplázott, kiváló egyéni csúccsal nyerte az U23-as és Felnőtt bajnoki aranyakat. A kiváló Békéscsaba—Arad OTP Bank Szupermaraton csapatbeli futása után 5000 méteren remekelt Budapesten 14:11-es idővel lett a legjobb magyar versenyző. Erre a hétre egy könnyed 1500-as győzelmet kaszírozott be Zalaegerszegen a Vidék OB-n

Az utolsó válogató versenyig Váczi Lili is esélyes volt. Bár 800 m-en kvalifikálta magát, sajnos még sincs az utazók között. Tóth Sándor másik tanítványa pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a Magyar Szuper Liga sorozatban, hiszen a zalaegerszegi Vidék Bajnokságon 1500 méteren 5., míg 800-on 2., majd a Balaton Bajnokságon folytatva a sorozatot 800-on újra ezüstérmes lett, végül a Budapest Bajnokságon ugyanebben a számban 4. lett.

Galléria

Új hozzászólás