Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Hétfő? Akkor sport a főtéren!

Az idei nyár sem lesz unalmas Békéscsabán. A változatos és színes kulturális események mellett ugyanis minden hétfőn a sport kapja majd a főszerepet a Csabai nyár kínálatában. A részletes programról a sportegyesületek képviselői sajtótájékoztatón számoltak be.

A megújult főtéren ezentúl egész nyáron minden hétfőn a mozgás lesz a fókuszban. Elsőként június 23-án a békéscsabai  Torna Club, és a BMX-esek mutatkoznak be. A rákövetkező héten, június 30-án már egy másik kontinensről származó sporttal. az amerikai futballba kóstolhatnak bele a kilátogatók, de emellett az atlétika világát is megismerhetik a sportolni vágyók. Ezen a napon a klub sportágbemutató gyermekversennyel készül.

- Egyéniben futásra, ugrásra, medicinlabda dobásra lehet jelentkezni, a csapatversenyben pedig a régió egyesületei, Békéscsaba utánpótlás iskolái 12 fős csapatokban küzdenek meg egymással, így itt már a szülők és a kilátogató gyermekek is láthatják, hogy milyen jó atlétának lenni, milyen jó egy közösséghez tartozni – árulta el Czeglédi Katalin, a békéscsabai atlétikai klub marketing vezetője.

Egy héttel később, azaz július 7-én a Békési görkorisokhoz csatlakozhatnak majd azok, akik séta helyett szívesebben gurulnak, és egy olyan mozgásformára vágynak, ami észrevétlenül fejleszti a testünket és még szórakoztat is. Ehhez természetesen profi segítség is párosul, Kéri Ferenc, a szegedi Tornádó Team vezetőedzőjének személyében.  

A nyár második felében, augusztusban is lesz lehetőség arra, hogy átmozgassák magukat a fiatalok a hét első napján. Többek között a súlyemeléssel és a cselgánccsal próbálkozhatnak vállalkozó kedvűek, de a főtérre költözik egy napra a Békéscsabai Kosárlabda Klub és békéscsabai röplabda csapat is.  Baran Ádám, a BRSE elnöke kiemelte, augusztus 11-én mutatkozik be az új csapat, ekkor lesz lehetőség találkozni az új játékosokkal, illetve egy közös játékra hívják az érdeklődőket, a szurkolókat, a sajtó képviselőit, illetve  a közéleti szereplőket. 

Hétfőnként is érdemes lesz tehát kilátogatni, hiszen a kulturális programok mellett mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő sportágat és mozgásformát, természetesen ingyenesen.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Benke Éva

 

GallériaVideó

Új hozzászólás