Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A zöldség- és a gyümölcstermesztésé a jövő

Nagyszabású dinnyefórumot tartották a szántóföldi gyümölcstermelés fővárosában, Medgyesegyházán. 

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a 2014-2020 közötti időszak elképzeléseiről és az új agrárpolitikai forráselosztás biztosította lehetőségekről számolt be. Kiemelte, a következő 7 évben kiemelt prioritást kap majd a zöldség és gyümölcstermesztés, amely előnyeit a dinnyések is tapasztalni fogják.

Az eseményen Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke a nemzeti dinnyeprogram elmúlt három évének eredményeit mutatta be.  Hangsúlyozta, az ágazat 2011-ben érte el a kritikus pontot, amikor a gyümölcs természetese 3000 hektár alá csökkent. Az összefogással és kormányzati támogatással elérték, hogy éves szinten mintegy 500 hektárral nő a termőterület, így ez hazánkban immár meghaladja az 5000 hektárt, és csak Békés megyében, mintegy 6000 termelőnek nyújt biztos megélhetést.

Simonka György, a térség országgyűlési képviselője az ágazati szereplők együttműködésének erejét emelte ki és hozzátette, hogy elsődleges céljuk a dinnyés területek további növelése, valamint az, hogy a gazdálkodók kockázatmentesen, akár élethivatásszerűen foglalkozzanak a termeléssel.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Benke Éva

Új hozzászólás