Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Hamarosan elköltözik Battonyáról az SOS Gyermekfalu

Az intézményrendszert működtető alapítvány képviselője kérdésünkre elmondta, hogy a náluk nevelkedő gyermekek érdekeit, fejlődését és jövőjét szem előtt tartva hozta meg a döntést.

A Battonyai SOS Gyermekfaluban olyan gyermekek nevelkednek, akik szociális okból kifolyólag nem nőhetnek fel saját családjukban. Az itt élő gyerekek hátrányos helyzetűek, akik traumaitzált állapotban kerültek az otthonba, és ezért olyan szakszolgáltatásokra, akár speciális ellátásra, akár egészségügyi, akár oktatási intézményekre van szükségük, amelyek sokféle igényt jelentenek.

- Ezeket a lehetőségeket Battonyán egyre nehezebb megtalálni, és alapvetúen ezért -  sok egyéb szempont mellett is - ezért szeretnénk, egy új helyet találni a Battonyai gyermekfalunak. A jelenlegi állapot szerint Orosházán sikerült megtalálni ezeket a számításokat – mondta el Gosztonyi Gábor, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa.

A költözés megtervezésében természetesen az érintett családok is részt vesznek, az Alapítvány az ő érzéseiket, javaslataikat is megfontolva vág bele a projektbe.
- A nevelő szülök közül szinte mindenki örül, annak, hogy költözünk, eddig egy olyan nevelőszülő volt, aki egészségügyi problémák miatt nem tud velünk tartani, de a többiek a nevelőszülők, a nevelt gyerekeikkel együtt költöznek velünk – hangsúlyozta Gosztonyi Gábor.

A 70 gyermek, és az őket nevelő szülők elköltöztetését jövő nyárra tervezik, és az elképzelések szerint Orosháza lesz az új SOS Gyermekfalu központja. Bővebb részletekről jövő héten tudunk beszámolni, amikor is az intézményt működtető Alapítvány sajtótájékoztatót tart Orosházán.

Szerkesztő: Bali-Hatala Boglárka

Operatőr: Fazekas Róbert

GallériaVideó

Új hozzászólás