Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Baji első lett futamában, Gregor kilencedik

Baji Balázs 110 méteres gátfutásban az időszaknak megfelelő időeredménnyel győzött Tallinnban.

Kellemetlen, esős időben állt rajthoz az atlétikai csapat Európa-bajnokságon a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club válogatottja, aki 13,51 másodperc alatt repesztette végig a távot. Baji a görög Konstadinos Douvalidist (13,56) és az ír Ben Reynoldsot (13,82) előzte meg.

A magyar csapat másik békéscsabai versenyzője Gregor László 3000 méteren rajtolt el. Tóth Sándor mesteredző tanítványa úgy futott, mint egy éve Dublinban. Ott, és most is a kilencedik helyen végzett, ideje 8 perc 28 másodperc lett.

- Balázs csodálatosan futott, a másik futamban sem értek el nála jobb időt, Gregor Laci a végén sajnos nem tudott jobban felzárkózni -értékelt Tóth Sándor.

A magyar csapat egyébként a biztos bennmaradást tűzte ki célul a kétnapos észtországi csapat Európa-bajnokság előtt, de ez végül nem jött össze, a magyarok visszaestek a II. osztályba. Az első nap után még a nagyon szerény utolsó, 12. helyen állt a kontinens második vonalának megfelelő I. osztályban. Lehet az időre is fogni (a hőmérséklet árnyékban még a tíz fokot sem érte el), de a hidegtől ugyanúgy szenvedtek a románok, de mondjuk a portugálok is.

Nem volt túl vidám az országos sportnapilapnak nyilatkozó Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke:

- Könnyen lehet, hogy a következő években liftezni fogunk az első és a másodosztály között, míg fel nem nő a mostani tizenhat—tizennyolc évesek generációja. Az utánpótlásunk erős, az ifjúsági olimpiára sportágunk küldi a legtöbb, tíz versenyzőt. Fontos, hogy megoldjuk ötven-hatvan atléta pályán tartását az iskolai évek után, különben csak egy-egy Pars Krisztiánunk lesz, de a magyar atlétikáról nem tudunk majd pozitívumot mondani.

Galléria

Új hozzászólás