Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A főtéren pezseg a csabai sportélet

Ha hétfő, akkor sport! Legalábbis az idei nyáron, Békéscsabán mindenképp ez a recept, hiszen 9 hét alatt 35 sportág és 40 egyesület mutatkozik be a Szent István téren.

A Békéscsabai Női Labdarúgó Sport Club fiatal játékosai többek között labdás ügyességi játékokkal mutatkoztak be a békéscsabai lakosoknak. A sporthétfő nyitányaként mellettük még 6 klub töltötte meg a megújult főteret.

- Nagyon jó lehetőség arra, hogy a kisgyerekek, akik szeretnének valamilyen sportágat választani, itt megismerkedhetnek a városban működő sportélettel, kiválaszthassák azt a sportágat, ami számukra a legjobban tetszhet, az egyesületek pedig felhasználhatják arra ezt a lehetőséget, hogy bemutatkozzanak, toborozzanak, szurkolókat gyűjtsenek – emelte ki Szigeti Csaba sportcsoport vezető.

A Békéscsabai Diák Kézilabda Sportjáért Egyesület ifjú tehetségei szivacskézilabdás bemutatóval készültek erre az alkalomra. A jövő legjobb békéscsabai játékosait Zdolik Bence, a magyar válogatott átlövője is megnézte, aki a hosszú szezon után látogatott haza nevelő egyesületéhez. Az egykori csabai játékos örömmel találkozott egykori edzőivel és figyelte az ügyes csabai srácokat.

A megyeszékhelyen az egyik legtöbb fiatalt megmozgató egyesülete a JALTE. A taekwon-do mellett a világversenyekre készülő kick-box szakág is bemutatkozott a főtéren felállított színpadon, hiszen sokan képviselik a megyét a nemzeti válogatottban. Mármarosi Patrik az elmúlt hétvégén a ringesek között junior bajnok lett, ősszel pedig több társához hasonlóan Európa- és világbajnokságon is bizonyíthat.

Az első sporthétfőn többek között a tornával és a tollaslabdával is megismerkedhettek a megyeszékhely lakói, akik a következő hetekben is bekapcsolódhatnak a város pezsgő sportéletébe.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Pozojevich Miklós

GallériaVideó

Új hozzászólás