Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Bácsfalvi Zoltán képei a Csabagyöngyében

Tűzoltó, aki szeret festeni vagy festő, aki tűzoltóként dolgozik. Mindkét állítás igaz, hiszen így teljesek Bácsfalvi Zoltán mindennapjai, aki ezúttal a Tavaszi Fesztivál programsorozat részeként mutatkozott be a Csabagyöngyében.

A tárlat megnyitója rengeteg érdeklődőt vonzott a kulturális központ földszinti kiállítóterébe. Bácsfalvi Zoltán a hétköznapokban hivatásos tűzoltóként dolgozik, és másfél évtizede szerelmes a festészetbe. Ezt a megnyitó egyik festményén kiválóan illusztrálta. Szülővárosához, Békéscsabához való erős kötődése megmutatkozik a képeken, hiszen nagyon sok festményén a számára kedves utcákat, és a környező tájakat festi meg saját látószögéből. Az alkotó elárulta, főleg realista stílusban festek, tehát nagyjából az van a képeimen, amit látunk, de emellett igyekszik elvonatkoztatni a konkrét látványtól, próbálja belevinni az érzelmeit, illetve kiemel és el is hagy különböző részleteket.

A tárlatot Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy nagyon közel állnak hozzá a festő munkái, véleménye szerint egyszerű, belsőséges és nagyon szeretettel teli képeket fest a művész. Hozzátette, egy közművelődési intézményben vagy művelődési házban alapvetően fontos, hogy különböző kiállítások kapjanak helyet, olyan művészeti alkotások, amelyek egyrészt nevelnek, másrészt gyönyörködtetik is az idejárókat, és ez a tárlat tökéletesen megfelel ezeknek a kívánalmaknak.

Bácsfalvi Zoltán 25 festményét a Csabagyöngye Kulturális Központ kiállítóterében március 31-ig lehet megtekinteni.

Szerkesztő: Kasuba Ivett

Operatőr: Bágy György

Új hozzászólás