Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Újra az Ancsin-testvérekre emlékeztek

Immár hetedik alkalommal rendezik meg Békéscsabán az Ancsin Sakk Emlékversenyt. A négy napos megmérettetésen amellett, hogy a játékosok harcolnak egymással az értékes helyezésekért, méltóképp őrizhetik a névadók munkássága révén kialakult csabai hagyományokat.

A rövid megnyitó után a játékosok a tábla mögé ültek, és megkezdődtek a partik. A játszmák 90 percesek, abban az esetben, ha a 40. lépésen belül nem fejeződik be, akkor folytatódik a csata. A játékosoknak minden lépést le kell jegyezni, melyre 30 másodpercet adnak a szabályok. A nyugodt perceket kínáló játszmákon alaposan át kell gondolni a megfelelő stratégiát.

A versenyen tiszteletét tette a békéscsabai származású Erdős Viktor, aki mára már nagymestere a játéknak. A sakkvilágbajnok 8 évesen ismerkedett meg a szellemi sporttal.

- Abszolút koncentrációt igényel a játék, egy-egy versenyt több hónapos felkészülés előz meg. A nagy napon pedig már órákkal a parti előtt azon morfondírozik az ember, hogy milyen stratégiát alkalmazzon – mesélte Viktor, aki hozzátette, az sem árt, ha beiktatunk egy-két szünetet és sétálunk egyet, amíg a másik fél gondolkozik.

Az esemény egyik házigazdája, Petró József volt. A Békés Megyei Sakkszövetség elnöke rengeteg tehetséget nevelt fel eddigi pályafutása alatt, növendékeire nagyon büszke, a Viktorral töltött évekre is szívesen emlékszik vissza. A nemzetközi megmérettetés nyitó napján Vantara Gyula is részt vett. Békéscsaba polgármestere örömmel látja, hogy az ősi stratégiai játék kedvelői évről évre egyre többen vannak.

A négy napos versenyen több száz partit játszanak majd a szellemi sport szerelmesei. A végeredményre vasárnap derül fény a Vasutas Művelődési Házban.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Fazekas Róbert

GallériaVideó

Új hozzászólás