Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Elkezdődtek a földeken a tavaszi munkálatok

Békés megyében a megszokottnál két héttel korábban indult el a munka.  Az enyhe télnek köszönhetően már javában zajlik az őszibúza fejtrágyázása, a repce gyom- és rovarirtása, a magágy előkészítés és az ipari növényék vetése.

Orosháza térségében a kedvező időjárási feltételek miatt a mák vetése már befejeződött, az ütemezett borsónak pedig már több mint fele a földbe került. Dominkó Sándor az Orosfarm Zrt. elnöke elmondta, nagyon jó ütemben haladnak a munkával, a borsó után, ha az idő engedi, április elején a napraforgó és a kukorica vetését is megkezdhetik. Kiemelte, az elültetett gabonakultúráknak azonban már csapadékra lenne szüksége, ugyanis jelen pillanatban mintegy 200 mm csapadék hiányzik a talajból, és ha nem érkezik meg a kellő mennyiségű eső, akkor az jelentős problémákat okozhat a jövőben.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Bágy György

Új hozzászólás