Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Látványos hajrával nyert Gregor László

12 érmet szereztek a békéscsabai atléták a junior és U23-as Országos Bajnokságon.

A hét végén Debrecenben rendezték meg a 18-19 évesek és 20-22 évesek Országos Bajnokságát, ahol a békéscsabai atléták az eddigi sikereket is felülmúlva szerepeltek. A több érem és a helyezések közül sok nagyszerű eredményt lehet kiemelni, de az elsődleges cél a minél jobb bajnoki helyezés elérése volt.

Erdős Péter tanítványa, Kovács Miklós sprinterünk a verseny előtti napokban sérüléssel bajlódott, mégis két bronzérmet harcolt ki magának nagyszerű futásával. 200 m-en igencsak meg kellett küzdenie érte, hiszen 3,5-ös ellenszél „tolta vissza” a versenyzőket a célegyenesben.

Tóth Sándor mester kiválóságai fantasztikus éremgyűjtők voltak az idei legértékesebb korosztályos országos bajnokságokon. Váczi Lili szombaton, 1500 m-en kiváló egyéni csúccsal lett ezüstérmes, vasárnap pedig 800 m-en a szembe szél elfárasztotta a hajrában és a harmadik helyet kaparintotta meg. Koléner Viktória szintén duplázott, ugyanis 1500 m-en ezüst-, 800 m-en pedig nagy meglepetésre bronzérmet szerzett. Dobra Viktor 3000 m-es akadályfutásban begyűjtött bronzérme is szép teljesítmény. Szabó Krisztina sérülése ellenére, összeszorított fogakkal 5 század másodperccel elmaradva az ezüstéremtől a nagyszerű harmadik helyen ért célba.

A duplázók közül is kiemelkedik Gregor László klasszisteljesítménye, aki mindkét nap látványos hajrával – amit nagy ovációval tapsolt meg a szép számú közönség is – szerzett két országos bajnoki címet. 1500 m-en mintegy 20 m-es hátránnyal érkezett a célegyenesbe, és innen indította a hajráját, ami ellenállhatatlan volt. A vasárnapi 5000 m-en pedig a nagy szél ellenére magára vállalta, hogy több mint 3000 métert vezessen, ami igencsak igénybe vette. Az utolsó 120 m-en a második helyen futó veszprémi Matkó Csaba – aki kiváló feltételek mellett az Egyesült Államokban készül a egyetemi tanulmányai mellett – hatalmas hajrát indított, de acsabai versenyző a másodpercek tört részénél előbb kezdett sprintelni, így a bravúros futásával megőrizte az első helyét. A jellemző és gyors hajrát alátámasztja, hogy 25 mp-re futották az utolsó 200 m-t.

Szépen csillog Marton Mercedes gyaloglás ezüstérme, és Beghdadi Younes 110 gátas bronzérme is szép eredmény, de Bagi Árpád edzőnk tanítványa, a rúdugró Soós Norbert egyéni csúcsa is dicséretes. 

Galléria

Új hozzászólás