Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Baji Balázs világsztárok ellen

A székesfehérvári Gyulai István Memorialon világ- és olimpiai bajnokok is lesznek a mezőnyben.

A honi atlétika egyik legnagyobb jelenlegi klasszisa, a békéscsabai Baji Balázs mellett kiváló mezőny készül a nagy versenyre. Az már egy ideje ismeretes, hogy a 110 méteres gátfutásban 2011-ben világbajnoki címet nyert amerikai Jason Richardson újra eljön Magyarországra Az amerikai Ashton Eaton 2012-ben Londonban olimpiát, tavaly Moszkvában pedig világbajnokságot nyert tízpróbában, de nyert már két fedett pályás vb-t is továbbá ő tartja fedett pályán a hétpróba, szabadtéren pedig a tízpróba világcsúcsát. Az All-Athletics.com számítógépes világranglistájának versenyszámoktól független, ún. abszolút rangsora szerint jelenleg ő a világ 4. legjobb férfi atlétája. Az amerikai fiatalember azonban új kihívásokra vágyott, így idén gátfutóként jeleskedik, ráadásként a magyarországi versenyt is beiktatta a programjába.

Olyan erős mezőny lesz a versenyen, hogy a szervezők egy A- és egy B-futamot is beillesztenek a versenybe, és még az utóbbiban is a nemzetközi élmezőnyhöz tartozó atléták vesznek majd részt. A pazar versenyt ígérő 110m gátra a napokban visszaigazolta részvételét a tavalyi, moszkvai világbajnokság ezüstérmese, az amerikai Ryan Wilson, aki 2013-ban megnyerte az amerikai bajnokságot, az idén pedig második lett. Richardson mellett a vb-döntős, háromszoros jamaikai bajnok, Andrew Riley is visszajáró vendég a Gyulai István Memorialon: 2012-ben második lett, tavaly pedig győzött. Az amerikai gátfutás erősségét ismerők tudják, hogy a két USA bajnoki ezüstérem Kevin Craddock nemzetközi ázsióját magasra teszi, ráadásul már ő is bizonyított Magyarországon, 2011-ben második lett, tavaly a harmadik helyen végzett. Természetesen tagja a mezőnynek az Eb-bronzérmes és fedett pályás vb-döntős Kiss Dániel is. A verseny rangját emellett emeli a tavalyi NCAA bronzérmes Spencer Adams, a szintén amerikai Ray Stewart, az idei fedett pályás vb-n 6., német Erik Balnuweit és az Eb döntős görög Konstantinos Douvalidis is.

 

Galléria

Új hozzászólás