Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Ismét Sporthétfő a Főtéren

Folytatódott a város főterén a Sporthétfő elnevezésű programsorozat, mely során 9 hét alatt 35 sportág 40 sportegyesülete mutatkozik be. Ezen a héten többet között kézilabda- görkorcsolya- és darts- bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők.

 

Harmadik felvonásához érkezett a Csabai Nyár részeként hétfőnként tartott Sporthétfő programsorozat. A rendezvények során a környékbeli sportszervezeteknek lehetőségük nyílik a bemutatkozásra, új tagok toborzására. A szakosztály és sportegyesület alapítását fontolgató Békési Görkorisok csapata is azzal a céllal érkezett a Sporthétfőre, hogy felmérhesse, van-e igény arra, hogy oktatás és tanfolyam szintjén segítsék a sportág elterjedését. A szegedi Tornádó Team profi korisainak ügyességi feladatai sok fiatal érdeklődőt megmozgattak.

Laczkó Klára a Békési Görkorisok önkéntese elmondta, hogy ez egy nagyon különleges esemény, mert sikerült a Tornádó Teamet Szegedről ide lecsábítani, akik önkéntes alapon jöttek ide. Ez azért történt, hogy a sportágat népszerűsítsék, és megmutassák az embereknek, hogy nem olyan nehéz ez, mint amilyennek tűnik. Véleménye szerint, ha nincs segítség, akkor nehéz megtanulni, de ha van segítség, mint például most, akkor ez könnyen megy.

A múlt hétfői szeles időjárás miatt a Szünet Darts klub bemutatója erre a hétre tolódott. A Kossuth téri Szünet Kávézóban működő klub keddenként és csütörtökönként tart edzéseket, szombatonként pedig háziversenyekre várják az érdeklődőket. Havonta egy alkalommal külön kiírású, nyílt versenyeket rendeznek. A klubnak van egy első és egy harmadosztályú csapata is, de minden érdeklődőt szívesen látnak, hiszen ez az izgalmas sportág bármely életkorban és fizikummal élvezettel művelhető.

Kovács Viktória a Szünet Darts Club tagja elmondta, hogy maga a játék az izgalom ebben a sportban. Ez is természetesen verseny, le kell győzni a másikat, de igazából önmagunkat is le kell győzni. Az, hogy ez nem csak fizikai, hanem szellemi sport is, ezért leginkább az összpontosításról van szó.

Az NB II-es Belvárosi DSK felnőtt- és utánpótláskorú férfi kézilabdásai is nagy számban képviseltették magukat hétfőn a Szent István téren. Vlcskó Bence, a felnőtt csapat kapusa debreceni tanulmányai befejeztével mindenképpen vissza szeretett volna térni a csabai kézis fiúk közé. Ebben nagy szerepe volt a csapat tagjai között az évek alatt létrejött, igen szoros baráti kötelékeknek.

Vlcskó Bence a Békéscsabai Belvárosi DSK kapusa elmondta, hogy nekik a legnagyobb erősségünk, és mindenképpen a csapatnak az egyik legnagyobb, kiemelkedő tulajdonsága az, hogy egy régóta összeállt baráti társaság alkotja a magját. Ezt lehet leginkább az előnyünkre kovácsolni a bajnokságban is, és a magánéletben is.

A Sporthétfő jövő héten is izgalmas programkínálattal várja a mozogni vágyókat.

Szerkesztő: Gyenge Andrea

Operatőr: Incze László

GallériaVideó

Új hozzászólás