Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Gőzerővel a felkészülésben

Szeptember elején az olaszországi Rimini ad otthont a WAKO Utánpótlás Kick-box Világbajnokságának.  

Erre a versenyre egy ország egy kategóriában legfeljebb két versenyzőt indíthat. A két versenyző közül az egyik az aktuális országos bajnok, a másik a ranglista vezetője, ha a versenyző ugyanaz, akkor a ranglista második helyezettje utazhat. Az idei magyar válogatott is kialakult, ráadásul még soha nem indulnak ilyen nagy számban Békés megyeiek a világbajnokságon. Huszonhat sportoló képviseli a megyéből hazánkat az év legfontosabb versenyén. Megtalálhatók közöttük a korábbi világversenyek hősei, de itt vannak azok a tehetségek is, akik először vívták ki a jogot a világbajnoki indulásra.

A tétnek megfelelően már gőzerővel folyik a felkészülés. A point-fighting (semi-contact) válogatottnak az a népes csoportja, akiket Debreczeni Dezső irányít, július 7-én kezdte meg a munkát. A felkészülés első két hetében, reggelente futóedzésen vettek részt a pointfighterek. A harmadik héttől a futás mellé már ugrálókötél is szerepel a programban. Szerencsére mindenki egészséges és sérülés sincs, jó hangulat uralkodik a csapaton belül. Július 28-tól egy hétre beköltöznek a Mester Klub tornacsarnokába és napi három edzéssel folytatódik a munka, ahol az állóképesség fejlesztése mellet már erősítés is lesz, rengeteg rúgással. Ezután következik augusztus elején a mezőtúri edzőtábor. Ebben a csoportban a következő válogatott sportolók készülnek, Békéscsabai Lakótelepi SE: Hegedűs Hanga, Leszkó Kitti, Stumpf Márk, Ronyecz Fanni, Viczián Roland, Czár Tibor, Hrabovszki Donát, Szentpéteri Bence, Sallay Gábor, Bálint Zoltán,  Szász Kristóf, Opauszki Dávid, Újkígyósi Kick-box SE: Török Dóra, Laurincz Péter, Magyar István, Laurincz Boglárka, Krucsai Gergő, Hidvégi Nándor, Laurincz Zoltán, Harangozó Gábor. Két semi-contactos másképp kezdett, hiszen Kovács Barbara és Kürti Bonita napi edzésekkel készült, most vonulnak edzőtáborba, ahol napi három edzésük lesz Gregor László irányításával, majd csatlakoznak a többiekhez a mezőtúri táborban.

A Békéscsabai Lakótelepi SE ringes válogatottjai, Kádas Gábor és Mármarosi Patrik szűk két hónappal a VB előtt, július 14-én kezdte meg a felkészítő munkát Hricsovinyi Károly edző vezetésével. Napi két edzéssel készülnek a világbajnokságra, melyből az egyik erőnléti, a másik pedig szakmai, technikai edzés jellegű.

A light-contactban és kick-light-ban induló Vida Balázs (Hegyesi KBSE, Füzesgyarmat) felkészítése az alapozásnál tart sok futással és erőnléti edzésekkel. Próbál erőnlétileg felkészülni a vépi, nemzetközi  light,  kick-light edzőtáborra, utána pedig a technikai felkészítésre helyezik majd majd a hangsúlyt edzőivel, Gasparik Róberttel és Guruczi Sándorral. A vb előtt lesz még egy központi felkészítő edzőtábor, amit szintén Zrínyi Miklós mesteredző, szövetségi kapitány tart majd, és remélhetőleg Balázs fizikailag, és mentálisan is felkészült lesz a megmérettetésre.

Természetesen ez a hatalmas versenyzői létszám nagy költségterheket ró a klubokra. nem olimpiai sportág révén, jóval kisebb költségvetésből próbálják a vb-részvétel anyagi hátterét biztosítani, és ebben a családok is részt vesznek. Valamennyi sportoló és klubja örömmel fogadna minden támogatást, ami a költségek enyhítését szolgálná! Elnézve azt a megfeszített munkát, amit ezek az utánpótlás korú tehetségek elvégeznek, megéri Őket segíteni.

 

Galléria

Új hozzászólás