Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A legjobb atléták csapnak össze hétvégén

Pénteken Székesfehérváron elkezdődik a 119. atlétikai magyar bajnokság.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy 2007 után lesz ismét ob Székesfehérváron. Hozzátette, a magyar atlétika legfontosabb versenyére kerül sor a hétvégén, amelyre 290 férfi és 255 női egyéni nevezés érkezett. A rendezés kapcsán megemlítette, hogy az ob a nemzetközi szakmai program változását követve lesz háromnapos és az időrendet is ennek megfelelően állították össze, ennek megfelelően minden versenyszámban lesz selejtező és döntő is. Gyulai Miklós a rendező Alba Regia Atlétikai Klubról elmondta: olyan atlétikai élet folyik Székesfehérváron, amelyekre a magyar atlétika a következő években biztosan alapozhat.

A versenyen induló atléták közül a tavalyi fedett Eb-n negyedik gátfutó Baji Balázs elmondta, hogy Székesfehérvár ideális helyszín a kimagasló eredmények eléréséhez. Az ob-n a legnépesebb versenyszám 29-29 indulóval a férfi 100 és 200 méter, illetve 26-26 indulóval a női 200 méter és a férfi 5000 méter lesz. A bajnokságon 19 férfi és 17 női váltó áll rajthoz. Természetesen a mezőnyben ott lesznek a legjobb békési és békéscsabai futók, illetve dobóatléták is, nem egy közülük jó eséllyel pályázik valamilyen éremre.

Galléria

Új hozzászólás