Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Elkezdte a címvédő is

Elkezdte a felkészülést a Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület csapata. A bajnokságot nyerő keretben számos változás várható, de a játékosok nagy lelkesedéssel indultak el a címvédés felé vezető úton.

Könnyed, labdás bemelegítéssel kezdte a gárda az egyik hétközi edzést, így a bajnokság korai befejezése után augusztus első hetében töltötték meg először a röplabdás lányok a Városi Sportcsarnok parkettjét. Az előző szezon sikerei újabb kihívásokat támasztanak a klub felé, így ennek szellemében zajlott a munka a holtszezonban is.

- Azzal, hogy megnyertük a bajnokságot, kivívtuk a nemzetközi szereplés lehetőségét, és a nyári munkánk fókuszában az állt, hogy az erre való felkészülést realizáljuk. Úgy gondolom, hogy egyelőre még vegyes a kép, hiszen több távozó volt a csapattól, de már vannak érkezők is, ahogy általában lenni szokott a klubnál mindenki optimistán tekint a jövőbe – Baran Ádám a klub elnöke.

A csapat keretében számos változás várható, hiszen a bajnoki aranyérmes gárdából Leidgeb Noémi, Szombathelyi Szandra és Nevena Iricanin is távozott, Natalja Akimova sorsa még kérdéses, Gerendeli Dóra pedig gerincproblémái miatt felhagyott az aktív játékkal. A távozók pótlását az utánpótlásból érkező fiatalokkal, másrészt új igazolásokkal oldja meg a klub. A 23 éves szerb ütő, Ivana Radonjic már csatlakozott is a viharsarki gárdához.

- Egy évvel ezelőtt, korábbi csapatommal játszottunk felkészülési meccset a békéscsabaiak ellen, így már ismertem a klubot. Nagyon tetszett az a hangulat és a szakmai munka, amit láttam, ez alapján hoztam meg a döntést, hogy itt folytatom a pályafutásom, úgy gondolom, sokat fejlődhetek ennél a csapatnál – fogalmazott az új szerzemény.

A játékosok egyéni edzésprogramot végeztek az elmúlt hetekben. Kormos Mihály szakmai igazgató szerint a csapat tagjai megfelelően dolgoztak, így a csapat tagjai jó állapotban érkeztek az első tréningekre.

- Van egy 8-9 hetes felkészülési időszakunk, úgyhogy szép nyugodtan neki esünk a dolgoknak, nagyon sok fizikális és technikai edzéssel az elején, aztán ahogy közeledünk a bajnokság felé, úgy lesz egyre több csapatjáték, az első három hétben nem is lesz nagyon edzőmeccsünk, inkább a 4-5. héttől kezdve megyünk, illetve jönnek majd ellenfelek – vázolta a következő heteket Kormos Mihály.

Az egyik legnagyobb erősítésnek az számít, hogy a csapat kapitánya, Soós Nikolett maradt a klubnál, így a bajnokságot nyerő együttes meghatározó láncszeme a következő idényben is a csabai sikerekért küzd majd.

- Külföldre szerettem volna igazolni, több lehetőség felmerült ott is, de mérlegeltem, és úgy gondoltam, hogyha maradok egy évet, akkor a nemzetközi meccsek úgy megedzhetnek, hogy könnyebben tudok jobb csapatba igazolni, szerzek egy kis tapasztalatot is, nem leszek annyira újonc ezen a téren – árulta el a csapatkapitány.

A több fronton is csatába induló gárda októberben kezdi majd a 2014-15-ös bajnoki küzdelmeket.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Fazekas Róbert

GallériaVideó

Új hozzászólás