Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Baji Balázs az Atlétikai Európa-bajnokságon

Baji Balázs két országos csúcsjavítással, a harmadik helyezettel azonos idővel  negyedik az Atlétikai Európa-bajnokságon.

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club kiváló atlétája, Baji Balázs kétszer javított országos csúcsot és nagy csatában, szoros negyedikként végzett a 110 gát döntőjében, azonos idővel a harmadikkal és két századra az ezüstéremtől.

Csütörtöki második futása után már 13,29 mp/+0,5w a 110 gát országos csúcsa. A táv második felében hatalmasat futva és a végén megküzdve a hetes pályán gátazó, később kizárt Dimitri Bascou nem éppen szabályos hajrájával, Baji Balázs óriási versenyben érte el rangos helyezését.

Tóth Sándor ügyvezető igazgató a sikerről így számolt be: 
Balázs szerdán magabiztosan jutott a selejtezőből tovább. Az elődöntő csütörtök este óriási sikert hozott: új országos csúccsal, 13,31 mp/-0,4 eredménnyel második helyen, összesítve negyedik idővel jutott be a szám döntőjébe.
"- Hatalmas álmom volt az országos csúcs megdöntése és a döntőbe kerülés is. Nem volt ez egy tökéletes futás, ennek ellenére sikerült ilyen jó időt elérnem. Remélem, a döntőben jó pályát kapok, az fontos a végeredmény szempontjából" – mondta a boldog gátas, aki az itt egy századot javított Kiss Dániel 2010-ben elért rekordján.
S a későesti órában Balázs minden eddigit felülmúlva, újabb országos csúccsal bizonyította klasszis tudását – világnagyságos között, óriási magabiztonsággal – melyet a felkészültségéből, sok-sok munkából és a klasszisok közötti rendszeres versenyzéséből gyűjtött az évek során – ismét bizonyított a világ előtt. 
13,29 mp-es újabb országos csúccsal, a harmadikkal azonos idővel ért célba. Az őt megzavaró,pályaelhagyó francia versenyző kizárásra került, Balázs ismét fair play díjat érdemel, hiszen ezen felülkerekedve boldogan, a tőle megszokott szerénységgel értékelte EB negyedik helyét:
„- Bosszankodhatnék is az egy század miatt, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a papírforma” – nyilatkozott Medovarszki János és Tomhauzer István edzők tanítványa,a kiváló gátas a döntő után MTI-nek. Hozzátette: igyekezett egy jót versenyezni és élvezni a finálé minden pillanatát. „- Sikerült fejben nagyon odatennem magam, egy ilyen eredményért dolgoztunk egész évben”.

Galléria

Új hozzászólás